ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ιερέας» από την Ελλάδα στα εγκαίνια ψευδομακεδονικής πολιτιστικής λέσχης στην Βουλγαρία

«Η Μακεδονία είναι Βουλγαρική», φώναζαν

«Ιερέας» από την Ελλάδα στα  εγκαίνια ψευδομακεδονικής πολιτιστικής λέσχης στην Βουλγαρία

Δεκάδες μέλη της βουλγαρικής αστυνομίας  απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την οδό «Dimitar Dimov» στο Μπλαγκόεβγκραντ, όπου έγιναν τα εγκαίνια της λεγόμενης   «Μακεδονικής Πολιτιστικής Λέσχης» στις 12 το μεσημέρι, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αρχηγός του VMRO-DPMNE της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι.

Ήδη από τις 10 το πρωί σήμερα, αυτοκίνητα της χωροφυλακής περιόρισαν την πρόσβαση των αυτοκινήτων στην περιοχή, επιτρέποντας μόνο στους πεζούς.

Και «ιερέας» από την Ελλάδα στα εγκαίνια…

Στον αναφερόμενο σύλλογο συγκεντρώθηκαν καλεσμένοι από τα Σκόπια, εκπρόσωποι των ΜΜΕ των Σκοπίων, καθώς και ένας ιερέας από την Ελλάδα, αναφέρει η «Struma» (σημ. μάλλον πρόκειται για τον από χρόνια γνωστό…  Νικόδημο Τσαρκνιά).

Ο ηγέτης του (βουλγαρικού) VMRO, Ανγκέλ Τζαμπάζκι, ήρθε επίσης στο μέρος και διοργάνωσε μια έκθεση απέναντι από το γραφείο με πορτρέτα Βούλγαρων επαναστατών από το VMRO.

Σχολίασε στους δημοσιογράφους ότι τα εγκαίνια της λέσχης ήταν «ανοιχτή πρόκληση» που οργανώθηκε από αυτονομιστικές οργανώσεις.

Λίγο αργότερα το κόμμα διοργάνωσε διαμαρτυρία στο κέντρο του Μπλαγκόεβγκραντ.

«Πρόκειται για μια σοβαρή πρόκληση που οργανώθηκε από τα Σκόπια, γιατί ξέφυγαν τρομερά όταν επιτέθηκαν στα βουλγαρικά κλαμπ στο Μοναστήρι και στην Οχρίδα. Διαμαρτυρόμαστε για τη συγκέντρωση ενεργών Σλαβομακεδόνων πολιτικών με αυτονομιστές στη Βουλγαρία. Οι άνθρωποι πίσω από αυτό το κλαμπ λένε ότι η Βουλγαρία είναι κατακτητής στο Πιρίν της Μακεδονίας, ότι το Μπλαγκόεβγκραντ είναι Μακεδονικό», είπε ο Ανγκέλ Τζαμπάζκι στους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Δημοκρατία της «Βόρειας Μακεδονίας» και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν τους αυτονομιστές.

«Πρόκειται για απόλυτη παραβίαση της Συνθήκης καλής γειτονίας και κάθε μορφής καλής γειτονίας και καλών σχέσεων μεταξύ των χωρών», ήταν κατηγορηματικός ο ευρωβουλευτής.

Ο πρόεδρος του «μακεδονικού» πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος φέρει το όνομα του Νίκολα Βαπτσάροφ, Ατανάς Μάζνεφ σχολίασε ότι στόχος αυτού του συλλόγου είναι να υπάρχουν πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών και πολιτικοί στόχοι είναι η αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία και της βουλγαρικής μειονότητας στη Δημοκρατία της «Βόρειας Μακεδονίας».

Και επεισόδια: «Η Μακεδονία είναι… Βουλγαρική»

Λίγη ώρα κράτησε η αντιπαράθεση μπροστά από τον «μακεδονικό» σύλλογο στο Μπλαγκόεβγκραντ, που έγιναν τα εγκαίνια σήμερα.

Κάτοικοι της πόλης συνάντησαν τον πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σκοπίων του VMRO-DPMNE, Χρίστιγιαν Μίτσκοσκι μπροστά στο κλαμπ με κραυγές «προδότη, σκουπίδι!» καθώς και «η Μακεδονία είναι Βουλγαρική!», στη συνέχεια φώναζαν «Η Σερβία σε πληρώνει!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό συνέβη αμέσως μετά τα εγκαίνια του συλλόγου, όταν οι καλεσμένοι έκαναν πορεία μπροστά από το μνημείο του Ντίμιταρ Μπλαγκόεφ (εξ ου και το όνομα της πόλης)  για να καταθέσουν στεφάνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.