ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σερβία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το δημαρχείο – Ζητούν επανάληψη της διαδικασίας των εκλογών

Μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές και δημοτικές εκλογές επιμένουν οι διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα

Σερβία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το δημαρχείο – Ζητούν επανάληψη της διαδικασίας των εκλογών

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή (24/12) έξω από το δημαρχείο στο Βελιγράδι όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, του εκλογικού αποτελέσματος προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» θέλησαν να εισέλθουν στο δημαρχείο για να απευθυνθούν στους πολίτες από το μπαλκόνι.

Η αστυνομία τους απώθησε χρησιμοποιώντας χημικά, γεγονός που εξόργισε τους διαδηλωτές οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου και κάποιων παραθύρων.

Σύντομα η αστυνομία υποχώρησε εντός του δημαρχείου ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες» και ζητούσαν την επανάληψη των εκλογών.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα απευθύνει διάγγελμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής καταγγέλλοντας νοθεία. Εδώ και εφτά ημέρες γίνονται διαδηλώσεις ενώ δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν απεργία πείνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.