ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Εδιμβούργο η σορός της – Χιλιάδες στους δρόμους για να την αποχαιρετήσουν (Live)

Η κηδεία της θα γίνει στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Εδιμβούργο η σορός της – Χιλιάδες στους δρόμους για να την αποχαιρετήσουν (Live)

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας επισκέπτες καταφθάνουν στο Εδιμβούργο για να αποτίσουν φόρο τιμής στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, στον καθεδρικό ναό του St Giles.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Σκωτίας έχουν «πλημμυρίσει» από κόσμο, που κατέφτασε για να αποχαιρετήσει τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Η σορός της βασίλισσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 17:00, έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κηδεία, στις 6:30 το πρωί. Το λαϊκό προσκύνημα θα μεταδίδεται και σε οθόνη στο Χάιντ Παρκ.

Προς τιμήν της, θα ριχτούν 21 κανονιοβολισμοί από το Κάστρο του Εδιμβούργου. Ακόμη, σήμερα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πραγματοποιήσουν και αγρυπνία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου έχει στήσει σημαντικό αριθμό προσωρινών τουαλετών και μια τεράστια οθόνη τηλεόρασης που μεταδίδει τη βασιλική κάλυψη του BBC.

Αυστηροί κανόνες και απαγορεύσεις

Στο Λονδίνο οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό, λόγω της προσέλευσης του κόσμου. Οι κανόνες είναι ιδιαίτερα αυστηροί για το λαϊκό προσκύνημα.

Όσοι παρευρεθούν στο παλάτι του Γουεστμίνστερ, δικαιούνται να έχουν αυστηρά μία μικρή τσάντα. Επίσης, οφείλουν να κάνουν ησυχία, να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα είτε κλειστά είτε σε αθόρυβη λειτουργία. Απαγορεύεται επίσης η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, απαγορεύεται να έχει κανείς μαζί του λουλούδια ή άλλα αντικείμενα φόρου τιμής, εξοπλισμό άμυνας ή όπλα, μπογιές, αλυσίδες και σλίπινγκ μπαγκ, ή γενικότερα εξοπλισμό κάμπινγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.