ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: 11χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του έπειτα από συμμετοχή σε επικίνδυνο challenge του Tik Tok – Τι είναι το «chroming» 

«Πέθανε ακαριαία έπειτα από ένα ξενύχτι στο σπίτι ενός φίλου»

Βρετανία: 11χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του έπειτα από συμμετοχή σε επικίνδυνο challenge του Tik Tok – Τι είναι το «chroming» 

Ένα 11χρονο αγόρι από την Βρετανία έχασε τη ζωή του αφού εισέπνευσε τοξικές χημικές ουσίες έπειτα από συμμετοχή σε επικίνδυνο challenge του Tik Tok

Ο Tommie-Lee Gracie Billington υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του στο Lancaster το Σάββατο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου πέθανε.

«Πέθανε ακαριαία έπειτα από ένα ξενύχτι στο σπίτι ενός φίλου. Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει την τρέλα του TikTok chroming», δήλωσε η γιαγιά του αγοριού, Tina Burns, σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

«Ο Tommie-Lee έπαθε αμέσως καρδιακή ανακοπή και πέθανε. Στο νοσοκομείο έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Είχε φύγει. Είχε χρυσή καρδιά, όπως ο πατέρας του. Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη».

Το “chroming” είναι το τελευταίο challenge που κυκλοφορεί στο TikTok και περιλαμβάνει την εισπνοή αναθυμιάσεων από κοινά οικιακά αντικείμενα, όπως αεροζόλ, ασετόν, διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού προκειμένου να «φτιαχτούν». Ταυτόχρονα βγάζουν βίντεο τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της, τα οποία αναρτούν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρακτική αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακή ανακοπή και πολλά άλλα με μία μόνο εισπνοή. Η πρόκληση είναι πολύ δημοφιλής, παρά το ότι έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε εφήβους παγκοσμίως.

Η οικογένεια πιστεύει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να κάνει περισσότερα για την ασφάλεια των χρηστών και θα πρέπει ακόμη και να κλείσει για να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών.

«Και οι δύο οικογένειές μας είναι εντελώς συντετριμμένες, αλλά όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Burns, αναφερόμενος στην οικογένεια του φίλου του Tommie-Lee.

«Δεν θέλουμε άλλα παιδιά να ακολουθούν το TikTok ή να βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την ακρίβεια, θέλουμε να καταργηθεί το TikTok και να μην επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών να συμμετέχουν σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To TikTok έχει αντιμετωπίσει πολλές επικρίσεις κατά καιρούς για τις δικλείδες ασφαλείας του. Πρόσφατα, η Νέα Υόρκη μήνυσε τα social media για άσκηση αρνητικής επιρροής στην ψυχολογία των εφήβων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.