ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Βρετανία: Γάλλοι στρατιώτες συμμετείχαν για πρώτη φορά στην τελετή αλλαγής φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ

Βρετανοί στρατιώτες συμμετείχαν αντίστοιχα σε μια τελετή αλλαγής φρουράς στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων

Βρετανία: Γάλλοι στρατιώτες συμμετείχαν για πρώτη φορά στην τελετή αλλαγής φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ

Γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αλλαγή φρουράς στο Παρίσι και το Λονδίνο τη Δευτέρα (8/4), γιορτάζοντας τα 120 χρόνια από την υπογραφή της Entente Cordiale.

Ειδικότερα, Βρετανοί στρατιώτες του Λόχου Νο 7, της Φρουράς Coldstream, συμμετείχαν σε μια τελετή αλλαγής φρουράς στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ μέλη της Γαλλικής Προεδρικής Φρουράς έκαναν το ίδιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα εκτός Κοινοπολιτείας που συμμετέχει στην τελετή στο Λονδίνο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το πρώτο ξένο κράτος που φρουρεί τη γαλλική προεδρική κατοικία.

Η Entente Cordiale, μια σειρά τεσσάρων συμφωνιών, είχε ως στόχο να τερματίσει τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών και να βελτιώσει τους διπλωματικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, διευθετώντας τις αποικιακές διαφορές.

Άνοιξε επίσης τον δρόμο για τη διπλωματική συνεργασία κατά της Γερμανίας κατά τη δεκαετία πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν παρέστη στην τελετή στο Παρίσι, ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Εδιμβούργου εκπροσώπησαν τον βασιλιά Κάρολο στο Λονδίνο, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.