ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

WSJ για πανδημία και Covid-19: Έσβηναν αναρτήσεις κατόπιν πιέσεων του Λευκού Οίκου

«Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει».

WSJ για πανδημία και Covid-19: Έσβηναν αναρτήσεις κατόπιν πιέσεων του Λευκού Οίκου

Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας, την Παρασκευή 28 Ιουλίου ανέφερε ότι το Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων που ισχυρίζονταν ότι ο covid ήταν ανθρωπογενής, από την πλατφόρμα κοινωνικής του δικτύωσης μετά από πιέσεις του Λευκού Οίκου.

Αυτό έρχεται μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε τη θέση της σχετικά με τον έλεγχο του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε που προμηθεύτηκε η WSJ, ο Nick Clegg, ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας τον Ιούλιο του 2021 έγραψε:

«Μπορεί κάποιος να μου υπενθυμίσει γρήγορα γιατί αφαιρούσαμε – αντί να υποβιβάζαμε / επισημάνουμε – τους ισχυρισμούς ότι ο Covid είναι κατασκευασμένος από τον άνθρωπο».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Facebook, αρμόδιος για την πολιτική περιεχομένου, έγραψε:

«Ήμασταν υπό πίεση από τη διοίκηση και άλλους να κάνουμε περισσότερα», αναφερόμενος στην κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως ανέφερε η WSJ. Ο αντιπρόεδρος πρόσθεσε:

«Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει».

Τα εν λόγω email ανταλλάχτηκαν μήνες αφότου η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να τερματίσει την πολιτική της για την απαγόρευση ορισμένων αναρτήσεων που αμφισβητούσαν εάν ο COVID-19 ήταν αποτέλεσμα διαρροής από κινεζικό εργαστήριο ιολογίας στη Γουχάν.

Η WSJ δημοσίευσε επίσης ένα email που κυκλοφόρησε αφότου ο Μπάιντεν, τον Ιούλιο του 2021, κατηγόρησε πλατφόρμες όπως το Facebook ότι «σκοτώνουν ανθρώπους» επιτρέποντας στην…υποτιθέμενη «παραπληροφόρηση» να διαδίδεται ανεξέλεγκτα.

Η έκθεση της WSJ που επικαλείται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Αντιπρόεδρο του Facebook ανέφερε περαιτέρω ότι ο Λευκός Οίκος ήθελε επίσης η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να καταργήσει το χιουμοριστικό ή σατιρικό περιεχόμενο που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν είναι ασφαλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος, την Πέμπτη, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ασφάλειας και ασφάλειας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.