Y.N.Harari: Αφού δεχθήκατε lockdown-εμβόλια είμαστε ανοιχτοί σε πιο «ακραίες ιδέες» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

«Προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος από τον κορωνοϊό»

Y.N.Harari: Αφού δεχθήκατε lockdown-εμβόλια είμαστε ανοιχτοί σε πιο «ακραίες ιδέες» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Νέες δηλώσεις έκανε ο προφήτης του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, Yuval Noah Harari, ο οποίος υποστήριξε αυτή τη φορά ότι λόγω της ανοχής των ανθρώπων σε όλα αυτά που τους επιβάλλονται, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Ενδεχομένως ετοιμάζεται να ενισχυθεί το αφήγημα της δήθεν κλιματικής αλλαγής σε όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει:

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα νέα ξεσπάσματα ευλογιάς των πιθήκων και πυρετού της Λάσσα ίσως να συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Πολλά από τα σενάρια που υπογράμμισα πριν την πανδημία, δεν τα υπογράμμισα ως μια προφητεία αλλά απλώς ως μια πιθανότητα, ότι ίσως συμβούν.

Αυτός δεν είναι ένας εξαιρετικά θανατηφόρος ιός, δεν είναι η μαύρη πανώλη, και δείτε τι κάνει στον πλανήτη.

Συνεπώς, τώρα απλώς προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος όπως η κλιματική αλλαγή…

Μπορούν να αλλάξουν πράγματα σε μια μαζική κλίμακα.

Μπορείτε να σταματήσετε όλες τις πτήσεις, μπορείτε να βάλετε σε καραντίνα ολόκληρες χώρες. Μπορείτε στην πραγματικότητα να το κάνετε αυτό και η ζωή συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και θα έλεγα, ίσως μας κάνει πιο ανοιχτούς σε ακραίες ιδέες σχετικά με το πως ν’ αντιμετωπίσουμε επίσης την κλιματική αλλαγή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.