ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυπριακό: Θετικό το κλίμα μεταξύ γ.γ. ΟΗΕ Α.Γκουτέρες και Ελληνοκυπριακής πλευράς

Κυπριακό: Θετικό το κλίμα μεταξύ γ.γ. ΟΗΕ Α.Γκουτέρες και Ελληνοκυπριακής πλευράς

Ικανοποίηση παρουσιάζεται στο Ελληνοκυπριακό στρατόπεδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά όσο και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε σχέση με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, μετά το δυσμενές κλίμα που είχε δημιουργηθεί στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης όλων των πλευρών υπό την προεδρία του κ. Γκουτέρες, ο κ. Κοτζιάς είπε πως η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ ήταν πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη, καθώς, όπως ανέφερε, ταξινόμησε τα ζητήματα.

«Κουβεντιάσαμε τρόπους με τους οποίους θα ασχοληθούμε με επιμέρους προβλήματα-κλειδιά, που αναφέρονται στις δύο συνθήκες Ασφάλειας και Εγγυήσεων, και ο στόχος, όπως τον περιέγραψε και ο ίδιος, είναι από την αρχή να είναι η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, όπως κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συζήτηση «δημιουργική, που επιτρέπει εξόδους από τα αδιέξοδα».

Ανοίγοντας τη σημερινή Διάσκεψη για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε λόγο για «καλύτερη στιγμή για λύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, απευθυνόμενος στους ηγέτες, είπε: «Πετύχατε πολλά, τώρα είναι η ώρα για πολιτική θέληση και να επιδείξετε πολιτική ικανότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.