ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό χωρίς τη παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό χωρίς τη παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ

Σήμερα στις 10 το πρωί στο Κραν Μοντάνα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων ενώ αύριο Κυριακή δεν θα γίνουν συναντήσεις…

Χωρίς τη παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η διάσκεψη για το κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Ο κ. Γκουτέρες αναχωρεί σήμερα το πρωί, ενώ χθες μετά από δείπνο που παρέθεσε στις αντιπροσωπείες δήλωσε πως αν χρειαστεί θα επιστρέψει.

Σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέμα ασφάλειας και εγγυήσεων στις 10 το πρωί ενώ αύριο δεν θα γίνουν συναντήσεις, ώστε οι αντιπροσωπείες μετά από σύντομο διάλειμμα να επανέλθουν τη Δευτέρα. Στις 9 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρχουν εξειδικευμένες συνομιλίες με συμμετοχή τεχνοκρατών ενώ παράλληλα θα γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τις εσωτερικές πτυχές τους κυπριακού.

Στο χθεσινοβραδινό δείπνο ο κ. Γκουτέρες ενθάρρυνε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να σημειωθεί πρόοδος στα θέματα των εγγυήσεων και της αποχώρησης στρατευμάτων, παράλληλα με την εξεύρεση τρόπων παρακολούθησης της εφαρμογής της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να προχωρήσουν και οι συζητήσεις για συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν στα θέματα του περιουσιακού, του εδαφικού, της διακυβέρνησης της ΕΕ κλπ
Χθες πάντως δεν υπήρξε συμφωνία σε κανένα θέμα παρά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα το απόγευμα, όπως συνέβη και χθες αργά το βράδυ ο Κύπριος Πρόεδρος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς που τον συνοδεύουν στην Ελβετία, σε συνεδρία του εθνικού συμβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.