ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Μ.Ακιντζί προκαλεί κατηγορώντας μέχρι και το γ.γ. του ΟΗΕ για το… «φιάσκο» του στο Κραν Μοντανά

Ο Μ.Ακιντζί προκαλεί κατηγορώντας μέχρι και το γ.γ. του ΟΗΕ για το… «φιάσκο» του στο Κραν Μοντανά

Σε μία κρίση ειλικρίνειας, αλλά και προκλήσεων προχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά.

Μάλιστα δήλωσε, πως η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα κάνει το λάθος «να πετάξει στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια.

Σε ομιλία του σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ακιντζί, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για την ίδρυση «μιας ομοσπονδιακής δομής δύο συνιστωσών πολιτειών κάτω από την ίδια στέγη» και συμπλήρωσε πως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε «αντί για μια στέγη θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές στέγες δίπλα- δίπλα».

Ο Ακιντζί επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επειδή, όπως είπε, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτεται ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι ο λόγος, για τον οποίο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί την κρατική εξουσία, ενώ μετέτρεψε σε σλόγκαν την φράση «μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις». Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες μπορεί να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.