ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Ρέγκλινγκ για την κυπριακή οικονομία: «Ισχυρή ανάπτυξη – Αξιόπιστο πλεόνασμα»

Κ.Ρέγκλινγκ για την κυπριακή οικονομία: «Ισχυρή ανάπτυξη – Αξιόπιστο πλεόνασμα»

O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως η Κύπρος είναι τώρα μια από τις οικονομίες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα ωστόσο ότι όπως η κάθε οικονομία έχει ακόμη τις προκλήσεις της.

Ο κ. Ρέγκλινγκ είχε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στη Λευκωσία.

Ο Χάρης Γεωργιάδης από την πλευρά του μίλησε για το ικανοποιητικό επίπεδο ρυθμών ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας οικονομικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι «το στοίχημα για το επόμενο διάστημα είναι να εδραιώσουμε αυτή την αναπτυξιακή προοπτική για να πάμε ακόμη πιο μπροστά», ενώ αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι το δημόσιο χρέος, πριν από το τέλος του έτους, θα είναι κάτω από το συμβολικό όριο του 100%.

«Κάθε χρόνο όταν έρχομαι στη Λευκωσία η κατάσταση είναι καλύτερη από τον προηγούμενο χρόνο. Και είναι πάντα πολύ καλύτερη, έχουν υπάρξει θετικές εκπλήξεις», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στις δηλώσεις του.

Είναι εμφανές, σημείωσε, «ότι η ανάπτυξη είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ ό,τι ανέμενε ο οποιοσδήποτε, το δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι πολύ αξιόπιστο και η ανεργία υποχωρεί γρήγορα».

Αυτό είναι σύμφωνα με τον ίδιο κάτι πολύ θετικό. «Νομίζω ότι επιβεβαιώνει ότι η προσέγγιση που ακολουθήθηκε το 2013 στην αρχή της κρίσης ήταν η ορθή. Δεν ήταν εύκολο. Δεν ήταν εύκολο για τους πολίτες της Κύπρου, αλλά απέφερε καρπούς», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία είπε ότι «πραγματικά φαίνονται πολύ θετικές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.