ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κύπρος: Δεν επέτρεψαν σε ευρωβουλευτές να μπουν στην Αμμόχωστο

Κύπρος: Δεν επέτρεψαν σε ευρωβουλευτές να μπουν στην Αμμόχωστο

Όπως πριν δέκα χρόνια, έτσι και σήμερα, οι Τουρκοκυπριακές αρχές απαγόρευσαν σε μέλη της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εισέλθουν στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου για να εξετάσουν την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται.

Οι Ευρωβουλευτές μετέβησαν σε περιοχή κοντά στην Αγία Ζώνη, από όπου ατένισαν το περίκλειστο τμήμα της πόλης. Επίσης, πήγαν στην παραλία «Γλώσσα», όπου τους ανέμεναν αρκετοί Ελληνοκύπριοι, εκτοπισμένοι από την Αμμόχωστο. Οι ευρωβουλευτές διαβεβαίωσαν ότι στηρίζουν τις προσπάθειες για επιστροφή της περίκλειστης περιοχής στους νόμιμους κατοίκους της και για βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, οι κατοχικές αρχές συνέλαβαν οκτώ Ελληνοκύπριους και μία Βρετανίδα, που ανέμεναν τους ευρωβουλευτές στην παραλία, με την κατηγορία ότι βρίσκονταν σε στρατιωτική ζώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι Τουρκοκυπριακές αρχές διέγραψαν τις φωτογραφίες από τα κινητά των συλληφθέντων και τους άφησαν ελεύθερους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.