ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ινδονησία: Διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείου – Έκλεισε αεροδρόμιο και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι η απειλή του ηφαιστείου δεν είχε παρέλθει μετά τις πάνω από έξι εκρήξεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα

Ινδονησία: Διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείου – Έκλεισε αεροδρόμιο και απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Εκρήξεις του ηφαιστείου Ρουάνγκ της Ινδονησίας σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη.

Οι Αρχές ανέβασαν στην ύψιστη βαθμίδα το επίπεδο του συναγερμού, εκκένωσαν τους κατοίκους της περιοχής της βόρειας πλευράς της νήσου Σουλαουέζι (Κελέβη) έκλεισαν το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο.

Οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι η απειλή του ηφαιστείου δεν είχε παρέλθει μετά τις πάνω από έξι εκρήξεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, που προκάλεσαν την απομάκρυνση άνω των 6.000 περιοίκων.

Το ύψους 725 μέτρων Ρουάνγκ εξερράγη γύρω στις 01:15 τοπική ώρα και άλλες δύο φορές σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Μετριασμού Γεωλογικών Καταστροφών της Ινδονησίας προσθέτοντας ότι το ηφαίστειο εκτόξευσε μια στήλη τέφρας ύψους άνω των πέντε χλμ. στον ουρανό.

Η ίδια υπηρεσία επανέφερε σε ισχύ μια ζώνη αποκλεισμού έξι χιλιομέτρων και προειδοποίησε τους περιοίκους για την πιθανότητα εκτόξευσης ηφαιστειακών βράχων και τσουνάμι από την πτώση ηφαιστειογενούς υλικού στη θάλασσα.

Πάνω από 800 άτομα, που ζουν γύρω από το ηφαίστειο, είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτι τους νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ορισμένοι επέστρεψαν στις εστίες τους όταν έληξε ο προηγούμενος συναγερμός τη Δευτέρα και άγνωστο παραμένει πόσοι εξ’ αυτών αναγκάστηκαν για άλλη μια φορά να καταφύγουν σε άλλες περιοχές του νησιού της Ινδονησίας.

Οι τελευταίες εκρήξεις του ηφαιστείου ανάγκασαν τις τοπικές Αρχές να κλείσουν λόγω της ηφαιστειακής τέφρας εκ νέου το διεθνές αεροδρόμιο Σαμ Ρατουλάνγκι στο Μανάντο, πρωτεύουσα της επαρχίας αυτής της Ινδονησίας, σε απόσταση άνω των 100 χλμ. σύμφωνα με ανακοίνωση της AirNav Indonesia.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ινδονησία βιώνει συχνά σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα καθώς βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδια της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.