ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλιμάκωση στη «νεκρή ζώνη» – Μπλόκο τουρκικών δυνάμεων σε ελληνοκύπριους: «Φύγετε αλλιώς θα σας γ@μ@σ@@μ@» (φωτό, vid)

Κλιμάκωση στη «νεκρή ζώνη» – Μπλόκο τουρκικών δυνάμεων σε ελληνοκύπριους: «Φύγετε αλλιώς θα σας γ@μ@σ@@μ@» (φωτό, vid)

Σταδιακά καταλαμβάνουν τη “νεκρή ζώνη” οι κατοχικές δυνάμεις χωρίς να πέσει ντουφεκιά. Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που Τούρκοι στρατιώτες πλησίασαν ε/κ γεωργούς στη νεκρή ζώνη στη περιοχή της Δένειας το πρωί της Τρίτης και τους ζήτησαν εκ νέου να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δεν έλειψαν και οι χυδαίες χειρονομίες από τους στρατιώτες της κατοχικής δύναμης προς τους ελληνοκύπριους.

Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το πρωί όταν επέστρεψαν στα χωράφια τους, στη νεκρή ζώνη στη Δένεια, για να τα καλλιεργήσουν, οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί όπως είχε αναφέρει χτες το pronews.gr, αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους λόγω της παρέμβασης και των απειλών του κατοχικού στρατού.

Για πρώτη φορά όπως ομολογούν οι ελληνοκύπριοι, η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο πολύ με απειλές από την πλευρά των κατοχικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, οι Ε/κ γεωργοί είχαν αρχίσει τις εργασίες του κανονικά αλλά στη συνέχεια της διέκοψαν, όταν τους προσέγγισε όχημα του κατοχικού στρατού.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης, δυνάμεις της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ όσο προχωρούσε η ώρα οι απειλές γίνονταν πιο έντονες.

Στη συνέχεια κατέφθασαν στο σημείο άλλα δύο οχήματα του κατοχικού στρατού, με άλλους επτά στρατιώτες, ενώ αναμένονταν ενισχύσεις και από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Τελικά λίγο πριν τις 11:00 το πρωί οι Ε/κ γεωργοί, υπό το βάρος των απειλών του κατοχικού στρατού, μπήκαν στα τρακτέρ του και αναχώρησαν από την περιοχή, χωρίς να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται πως τις τουρκικές ενέργειες του κατοχικού στρατού καταδίκασαν σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προβεί σε διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αποκλιμάκωση της έντασης, και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των γεωργών που εκτελούν εργασίες κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphanews.live, εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά στα σημερινά επεισόδια στη νεκρή ζώνη.

“Θέλουμε απλά το μεροκάματό μας”

Οι ε/κ γεωργοί δηλώνουν πως εντάσεις στη περιοχή υπήρχαν πάντα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι τουρκικές προκλήσεις είναι έντονες. Άλλωστε, σήμερα όταν τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, οι στρατιώτες της κατοχικής δύναμης τους απείλησαν πως στο σημείο θα φτάσουν και κομάντο για να συλληφθούν.

“Θέλουμε απλά να παίρνουμε το μεροκάματό σπίτι” δήλωσαν χαρακτηριστικά τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν τα έντονα διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι γεωργοί αναμένουν ενημέρωση από το Υπουργείο για να αποφασίσουν τα επόμενά τους βήματα.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις προέβη ο Κοινοτάρχης της Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, μετά το νέο μπλόκο των κατοχικών δυνάμεων στους Ελληνοκύπριους γεωργούς, οι οποίοι θέλησαν να καλλιεργήσουν τα χωράφια στη Νεκρή Ζώνη στην κοινότητα της Δένειας.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα, όσες φορές επιχείρησαν να μεταβούν στα χωράφια τους, τα οποία καλλιεργούν από το 2013, παρεμποδίστηκαν από πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της Δένειας Χριστάκη Παναγιώτου, οι γεωργοί ήταν αποφασισμένοι από σήμερα το πρωί να επιστρέψουν στα χωράφια, τα οποία καλλιεργούν από το 2014. Μάλιστα, όπως μας ανέφερε, είχαν ενημερώσει τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Το ΥΠΕΞ είναι σε επικοινωνία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα καταβληθεί προσπάθεια από όλους, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και οι γεωργοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Δημήτρης Σαμουήλ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4-uCQD38YuA

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.