ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Θερμό» 24ωρο στην κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικές ασκήσεις ενώ «επάνω» πετούν ισραηλινά μαχητικά…

«Θερμό» 24ωρο στην κυπριακή ΑΟΖ: Τουρκικές ασκήσεις ενώ «επάνω» πετούν ισραηλινά μαχητικά…

Με δύο νέες παράτυπες οδηγίες προς ναυτιλομένους (ΝAVTEX) το τουρκικό Ναυτικό δέσμευσε παράνομες μεγάλες περιοχές εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής πολυεθνικών στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και σκαφών.

Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε παράνομη οδηγία που αφορά περιοχή σε απόσταση είκοσι ναυτικών μιλίων νότια της Πάφου και εκτείνεται στα τεμάχια 1, 5, 6, 7 και 8 της κυπριακής ΑΟΖ, με ισχύ από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου εώς τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή, η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε τμήμα του FIR Λευκωσίας για τη διεξαγωγή προγραμματισμένης κοινής στρατιωτικής άσκησης με το Ισραήλ και τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η άσκηση διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα η Τουρκία με δεύτερη παράνομη NAVTEX ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέας πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και σκαφών, αυτή τη φορά στη μισή σχεδόν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η περιοχή εκτείνεται στα τεμάχια 1,2,7, 8, 9 11, 12 και 13 και βρίσκεται 15 ναυτικά μίλια νότια του Ακρωτηρίου Λεμεσού.

Η παράνομη τουρκική NAVTEX έχει διάρκεια από τις 17 Δεκεμβρίου εώς τις 19 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.