ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κύπρος: Γνωστοί για τρομοκρατική δράση οι Ιρανοί που συνελήφθησαν – Έγγραφα τους συνδέουν με τους «Φρουρούς της Επανάστασης»

Οι πληροφορίες μεταβιβάστηκαν από τη Μοσάντ

Κύπρος: Γνωστοί για τρομοκρατική δράση οι Ιρανοί που συνελήφθησαν – Έγγραφα τους συνδέουν με τους «Φρουρούς της Επανάστασης»

Οργανωμένο δίκτυο στα κατεχόμενα, το οποίο καθοδηγείται από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στη Τεχεράνη φαίνεται πως υπάρχει πίσω από τη σύλληψη των δύο Ιρανών στη Κύπρο.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, που έδωσαν τη σχετική πληροφόρηση στις κυπριακές αρχές αποκάλυψαν πως οι δύο πράκτορες είναι ο Mohammad Reza Ebadi Arablu και ο Said Ebadi.

Ο Arablu, σύμφωνα με τις πηγές της Μοσάντ είναι γνωστός για τρομοκρατική δράση καθώς θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε απόπειρα δολοφονίας του 2022, στη Τυφλίδα της Γεωργίας.

Η απόπειρα έγινε εναντίον ενός Ισραηλινογεωργιανού επιχειρηματία. Οι πράκτορες που έλαβαν μέρος στην οργάνωση της δολοφονίας, η οποία απετράπη, ήταν μέλη της Δύναμης Κνούτς, η οποία αποτελεί βραχιόνα των Φρουρών της Επανάστασης σε χώρες εκτός Ιράν.

Το γραφείο του Βενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαίωσε τις σημερινές συλλήψεις Ιρανών στη Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι οι πληροφορίες διαβιβάστηκαν από τη Μοσάντ. Παράλληλα το Ισραήλ, (πρωθυπουργικό γραφείο, Μοσάντ, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας) εκφράζει ανησυχία για τη δράση Ιρανών πρακτόρων στο ψευδοκράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη σύλληψη των δύο Ιρανών, εντοπίστηκαν στη κατοχή τους πλαστά έγγραφα και πλαστά δελτία ταυτότητας, που αποδεικνύουν ότι συνεργάζονται με τους «Φρουρούς της Επανάστασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.