ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύπρος: Tρεις νέες «κοινότητες» ιδρύονται στην περιοχή της κατεχόμενης Πάνω Κερύνειας

Ο συνολικός αριθμός των «κοινοτήτων» αυξάνεται σε 13

Κύπρος: Tρεις νέες «κοινότητες» ιδρύονται στην περιοχή της κατεχόμενης Πάνω Κερύνειας

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι λόγω της πυκνής δόμησης και της αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός των «κοινοτήτων» αυξήθηκε σε τρεις για αποτελεσματικότερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση.

Σε ανακοίνωση του «δήμου» της κατεχόμενης Κερύνειας αναφέρεται ότι με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» η περιοχή χωρίζεται στις «κοινότητες Παλιάς τουρκικής περιοχής πάνω Κερύνειας, Μυλοπετρών Πάνω Κερύνειας και Τσιφλικιών Πάνω Κερύνειας».

Με τις νέες «κοινότητες» που ιδρύθηκαν, ο συνολικός αριθμός των «κοινοτήτων» που ανήκουν στον «δήμο» κατεχόμενης Κερύνειας αυξάνεται σε 13.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας “Χαλκίν Σεσί” με τίτλο «Κερύνεια παράδεισος επαύλεων προς πώληση», στα τέλη Απριλίου 2022 υπήρχαν προς πώληση 4,501 επαύλεις στο σύνολο των κατεχόμενων περιοχών και ότι πέραν του 75% αυτών των επαύλεων βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας, όπου κατά την διάρκεια έρευνας που διενήργησε η ίδια βρήκε 3,378 επαύλεις.

Η ακριβότερη από αυτές πωλείται προς 1,5 εκατομμύρια στερλίνες και βρίσκεται στο Μπέλαπαϊς, ενώ η φθηνότερη είναι στο χωριό Θέρμια και πωλείται προς 43,000 στερλίνες. Οι περισσότερες επαύλεις στην Κερύνεια βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στον Καραβά, στον Άγιο Αμβρόσιο και στον Άγιο Επίκτητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.