ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε τηλεδιάσκεψη με αρχηγούς χωρών μελών της ΕΕ συμμετείχε ο Νίκος Αναστασιάδης

Συμμετείχαν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας & της Πολωνίας

Σε τηλεδιάσκεψη με αρχηγούς χωρών μελών της ΕΕ συμμετείχε ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, την Σύνοδο θα απασχολήσουν η κατάσταση στην Ουκρανία, το θέμα της Ενέργειας, ο τομέας της Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, κ.ά.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Σουηδίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας και της Πολωνίας.

Ο κ. Πελεκάνος επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, μεταξύ άλλων, την αλληλεγγύη της Κύπρου προς την Ουκρανία και το λαό της, καθώς και τη στήριξη του προς τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της ρωσικής επίθεσης.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο δράμα των Ουκρανών προσφύγων και το γεγονός ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ που υποδέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία και τους παρέχει αναγκαία βοήθεια.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε ακόμη αναφορά στις επιβληθείσες κυρώσεις και υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή η προσοχή όλων θα πρέπει πρωτίστως να στραφεί προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κενών που παρατηρούνται σε σχέση με την υλοποίησή τους, επισημαίνοντας πως τα μεγαλύτερα κενά σε σχέση με τις κυρώσεις αφορούν σε τρίτες χώρες όπως την Τουρκία.

Υπογράμμισε πως η άρνηση από μέρους της Τουρκίας να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της ΕΕ δεν είναι μόνο ιδιοτελής, αλλά υπονομεύει τον επιδιωκόμενο αντίκτυπο των κυρώσεων. Δεδομένου ότι η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει στρατιωτικά μέρος της Κύπρου, το οποίο τελεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της, η παράκαμψη των κυρώσεων από την πλευρά της έχει τεράστιο αντίκτυπο για την Κύπρο.

Περαιτέρω, ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε στο μείζον ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας, υπό το φως των εξαρτήσεων από τα δημητριακά που εισάγονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία και τις ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμφώνησε με την ανάγκη διεξαγωγής μιας εις βάθος συζήτησης από τους ηγέτες της ΕΕ, αναφορικά με τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης της αύξησης των τιμών. Πρόσθεσε, τέλος, πως η Κύπρος, σε συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, θα είναι σε θέση να συνδράμει αποτελεσματικά στην ενεργειακή ανεξαρτησία που προωθεί η ΕΕ, προμηθεύοντας την ευρωπαϊκή αγορά με ενέργεια, μεταξύ άλλων, μέσω έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.