ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φόρεμα με ιδιαίτερο μήνυμα από την Αλεσάντρια Οκάσιο Κορτέζ – Την κατηγορούν για υποκρισία

Φόρεμα με ιδιαίτερο μήνυμα από την Αλεσάντρια Οκάσιο Κορτέζ – Την κατηγορούν για υποκρισία

Η Αλεσάντρια Οκάσιο Κορτέζ βρέθηκε στο Met Gala με ένα φόρεμα, το οποίο ανέφερε “φορολογήστε τους πλούσιους”, με τις αντιδράσεις να είναι έντονες.

Οι λαμπεροί αστέρες εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί, θέλοντας να στείλουν μηνύματα για τα εισοδηματικά χάσματα και την ανισότητα των φύλων μεταξύ άλλων. Εκεί, μπροστά από τους φωτογράφους, με τα φλας να αστράφτουν συνεχώς, καθώς οι σταρ έφταναν ο ένας μετά τον άλλον, εμφανίστηκε η Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, για την οποία μια πολιτική δήλωση μέσω της μόδας φαινόταν μονόδρομος.

Και δεδομένου ότι ήταν στην πιο λαμπερή βραδιά της μόδας, περιτριγυρισμένη από μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, που θα είχε την καταλληλότερη ευκαιρία;

Η Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτέζ εμφανίστηκε με μια δανεική κατάλευκη τουαλέτα από τους Brother Vellies με λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος που που συναντώνται σε ανδρικά ρούχα. Καθώς γύρισε, στο πίσω μέρος του φορέματος το μήνυμα ήταν δυνατό και ξεκάθαρο: «Φορολογήστε τους πλούσιους», έγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα.

Η πολιτικός έκρινε ότι για την περίσταση το μήνυμα για την φορολογία των πλούσιων ήταν το καταλληλότερο, αφήνοντας στην άκρη θέματα όπως η ανισότητα κατά των γυναικών και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Το φόρεμα σχεδιάστηκε από την creative director Aurora James του Brother Vellis. Η James είναι ένθερμη υποστηρίκτρια, μιλώντας συχνά για «οικονομική δικαιοσύνη». Το 2020, ξεκίνησε το 15% Pledge, ένας κάλεσμα προς μεγάλους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 15% του χώρου στο ράφι τους είναι αφιερωμένος σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους, μια εκστρατεία στην οποία έχουν ήδη υπογράψει οι Sephora, West Elm και Vogue.

Η εμφάνιση της Αλεσάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, ωστόσο, αποτελεί μια «περίπλοκη στιγμή», καθώς αρκετοί την κατηγόρησαν για υποκρισία. Η Αμερικανίδα πολιτικός έδωσε το «παρών» στο πιο ελιτίστικο γεγονός της αμερικανικής κουλτούρας της μόδας, στο οποίο η πρόσκληση φημολογείται ότι κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια.

«Το Met Gala θεωρείται ελίτ και απρόσιτο … Ως γυναίκα της εργατικής τάξης, [ήθελα] να απολαύσω την εκδήλωση, αλλά και να προκαλέσω τη βιομηχανία», δήλωσε περήφανα στη Vogue.

Πολλοί υποστήριξαν ότι η Κορτέζ ήθελε απλά να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας ενώ προσπαθούσε να το περάσει ως πολιτική διαμαρτυρία σε ένα ακόμη παράδειγμα υποκρισίας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν ότι προηγουμένως πόζαρε στο εξώφυλλο του Vanity Fair και κυκλοφορούσε με ένα Tesla 35.000 δολαρίων.

Η απάντηση της Κορτέζ

Η Κορτέζ δεν άφησε αναπάντητα τα επικριτικά σχόλια και υπεραμύνθηκε της εμφάνισής της. Σε δήλωσή της αναφέρθηκε στην συνεργασία της Aurora James και τη δράση της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και προτού οι haters εξαγριωθούν, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης καλούνται τακτικά στο Met και οφείλουν να συμμετέχουν, λόγω των ευθυνών μας στην εποπτεία και υποστήριξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης για το κοινό. Ημουν μία από τους πολλούς που συμμετείχαν σε αυτό το βράδυ. Πρόσωπο με ανοιχτά χέρια για αγκαλιά», έγραψε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.