ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα εύκολα βήματα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα σε λίγη ώρα

Τα εύκολα βήματα για να καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα σε λίγη ώρα

Το καθάρισμα του ψυγείου είναι βαρετό, όμως συμβάλει στην καλή υγεία καθώς εξαλείφονται μικροοργανισμοί , βακτήρια και υπολείμματα τροφίμων.

Δείτε τι να κάνετε:

Αδειάστε το ψυγείο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα ή τμηματικά. Αφήστε ελεύθερες δύο περιοχές για την τοποθέτηση αντικειμένων: μία περιοχή για πράγματα που πρέπει να πεταχτούν και μια άλλη περιοχή για αντικείμενα που πρέπει να τοποθετηθούν ξανά στο ψυγείο. Οτιδήποτε πρέπει να πεταχτεί πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Πετάξτε τα χαλασμένα τρόφιμα

Εάν το ψυγείο σας είναι βρώμικο ή έχει υπολείμματα φαγητού κολλημένα στα ράφια με ένα υγρό πανί, σκουπίστε το κάτω μέρος των αντικειμένων και καθαρίστε επίσης τυχόν βρωμιές ή πιτσιλιές στα πλάγια. Καθαρίστε, επίσης, τα δοχεία ώστε όταν μπουν ξανά στο ψυγείο να λάμπουν.

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου

Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε ράφια και συρτάρια, κάντε το. Ψεκάστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα διάλυμα από ξύδι και νερό και αφήστε το να μουλιάσει όπου χρειαστεί για να μαλακώσουν οι τροφές και οι λεκέδες.Πλύνετε τα ράφια και τα συρτάρια που έχουν αφαιρεθεί με ζεστό σαπουνόνερο και αφήστε τα στην άκρη να στεγνώσουν. Επιστρέψτε στο ψυγείο και σκουπίστε τα όλα με ένα πανί ώστε να είναι καθαρά και στεγνά.

Τακτοποίηση των τροφίμων

Στεγνώστε τα ράφια και τα συρτάρια και επιστρέψτε τα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα τα πρόσφατα καθαρισμένα αντικείμενα πίσω στο ψυγείο στις αντίστοιχες περιοχές τους όπως αναφέρει σε άρθρο η ιστοσελίδα apartmenttherapy-com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάντε ένα βήμα πίσω και θαυμάστε το πεντακάθαρο ψυγείο σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.