Πώς επηρεάζουν οι ερωτικές ταινίες τον εγκέφαλο μας

Οι εθισμένοι στο πορνό έχουν μειωμένη λειτουργία στο κρεβάτι

Πώς επηρεάζουν οι ερωτικές ταινίες τον εγκέφαλο μας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Conversation, οι επιστήμονες μελέτησαν τον τρόπο που επηρεάζει η ποpνογραφία τον εγκέφαλο μας και πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Οι περισσότερες επιπτώσεις είναι μακροχρόνιες, αλλά υπάρχουν και επιπτώσεις που φαίνονται άμεσα.

Οι δύο σημαντικότερες είναι η απώλεια στύσης και η αδυναμία οργασμού. Το φύλο που πλήττεται περισσότερο είναι το ανδρικό, αλλά και οι γυναίκες παρουσιάζουν δυσλειτουργίες στην ερωτική τους ζωή λόγω των αισθησιακών ταινιών.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης ο εγκέφαλος μας κάνει rewind στις πιο πρόσφατες αναμνήσεις μας, και όταν αυτές είναι οι ταινίες πορνό, γίνεται άμεση σύγκριση του σεναρίου με την πραγματικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι η μείωση της ευχαρίστησης ή ακόμα και η πλήρης αποτυχία της ερωtικής επαφής.

Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις ο εθισμένος στο πορνό να παρουσιάζει εξάρσεις θυμού, να γίνεται βίαιος, ακόμα και επεισόδια απροσανατολισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μακροπρόθεσμα οι εθισμένοι στο πορνό είναι επιρρεπείς στη κατάθλιψη και σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.