Ήξερες ότι το πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσμο είναι ελληνικό;

Δείτε ποιο είναι!

Ήξερες ότι το πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσμο είναι ελληνικό;

Το Sofia ή Sophia (ή στα ελληνικά Σοφία) κατέκτησε την κορυφή! Είναι το όνομα που επιλέγουν περισσότερο οι γονείς για τα παιδιά τους σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Όπως γράφει ο Independent, σύμφωνα με τους ειδικούς, το Sofia έχει γίνει το αγαπημένο κοριτσίστικο όνομα σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Το Sophia από την άλλη (που είναι ακριβώς το ίδιο αλλά με άλλη ορθογραφία) έρχεται τρίτο στις επιλογές των γονιών στις ΗΠΑ, και δεύτερο ή τρίτο σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες. Η Laura Wattenberg, η ειδικός που έκανε την ανάλυση των στοιχείων είπε ότι το Σοφία φαίνεται να έχει εισχωρήσει σε διάφορες κουλτούρες και σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, μπορεί το Σοφία να είναι τώρα στα κορυφαία 25 ονόματα για τα δύο τρίτα των χωρών που κρατούν στατιστικά στοιχεία -κυρίως Ευρώπη και Αμερική- ωστόσο το όνομα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές πριν από μια γενιά.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.