Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο ψηλούς και τους πιο κοντούς κατοίκους στον κόσμο – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Σύμφωνα με το World Population Review

Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο ψηλούς και τους πιο κοντούς κατοίκους στον κόσμο – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Ποιοι είναι οι ψηλότεροι λαοί; Και ποιοι οι πιο κοντοί;

Σύμφωνα με το World Population Review, ο ψηλότερος λαός στον κόσμο για το 2021 είναι οι Ολλανδοί και σε γυναίκες και σε άνδρες. Οι άνδρες έχουν μέσο όρο 183,78 εκατοστά, ενώ οι γυναίκες 170,36. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι του Μαυροβουνίου και στα δυο φύλα, με τους άνδρες να έχουν μέσο ύψος 183,30 εκατοστά ενώ οι γυναίκες 169,96. Στην τρίτη θέση υπάρχει μια διαφοροποίηση. Κι αυτό γιατί στους άνδρες τη θέση καταλαμβάνει η Εσθονία με μέσο όρο 182,79 εκατοστά, ενώ στις γυναίκες η Δανία με 169,47 εκατοστά.

Από την άλλη στις χώρες με ανθρώπους που έχουν το χαμηλότερο ύψος τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Στους άνδρες ο χαμηλότερος μέσος όρος συναντάται στο Ανατολικό Τιμόρ, με 160,13 εκατοστά, ενώ στις γυναίκες στην Γουατεμάλα με 150,91 εκατοστά.

Στη δεύτερη θέση στους άνδρες βρίσκεται το Λάος με μέσο όρο 162,78 εκατοστά ενώ στην τρίτη τα Νησιά Σολωμόντα με 163,07 εκατοστά. Στις γυναίκες πάλι, την δεύτερη θέση έχει το Μπαγκλαντές με 152,38 εκατοστά και την τρίτη το Νεπάλ με 152,39 εκατοστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αναρωτιέστε για τη χώρα μας τότε θα σας πούμε και γι’ αυτή. Είμαστε σε γενικές γραμμές μια ψηλή σε ύψος χώρα. Οι άνδρες βρίσκονται στην 23η θέση σε μέσο όρο 179,26 εκατοστά, ενώ οι γυναίκες είναι ακριβώς στην ίδια θέση φτάνοντας σε μέσο όρο τα 165,81 εκατοστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.