Τα τρία σημεία στο σπίτι που ξεχνάς να καθαρίσεις και είναι οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων που υπάρχουν

Δείτε ποια είναι

Τα τρία σημεία στο σπίτι που ξεχνάς να καθαρίσεις και είναι οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων που υπάρχουν

Η καθαριότητα του σπιτιού αποτελεί πονοκέφαλο για την νοικοκυρά, καθώς τα μικρόβια βρίσκονται παντού, αν και δεν μπορούμε να τα δούμε.

Υπάρχουν τρία σημεία που μπορεί να παρέλειψες κατά την καθαριότητα του σπιτιού, αλλά συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια, γι’ αυτό μία Αυστραλή influencer, γνωστή στο TikTok ως «Home Hacks Queen», αποκάλυψε ποια είναι αυτά.

Η Καρολίνα ΜακΚόλεϊ, η οποία έχει πάνω από ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram, ανάρτησε ένα βίντεο στα τέλη Νοεμβρίου, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 680.000 προβολές.

Τα τρία σημεία που ξεχνάμε στην καθαριότητα του σπιτιού

Το πρώτο σημείο είναι οι αποχετεύσεις του νεροχύτη. Στο βίντεο της δείχνει πώς καθαρίζεται, χρησιμοποιώντας υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα πριν την τρίψει με μια σκληρή βούρτσα. «Έτσι είναι οι αποχετεύσεις σας εάν τις παραμελήσετε» αναφέρει το βίντεο.

Το δεύτερο σημείο είναι τα φίλτρα του απορροφητήρα, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση του αιωρούμενου λίπους και στον αερισμό του αέρα από την κουζίνα κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα μέρη που συγκεντρώνει αρκετή βρωμιά.

Στο βίντεο, η ΜακΚόλεϊ μουλιάζει τα φίλτρα σε νερό με μερικές ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, ενώ συμβουλεύει τον κόσμο να ακολουθεί αυτή τη διαδικασία κάθε 15 ημέρες για να αφαιρέσει το «λίπος και τη βρωμιά».

Το τρίτο μέρος είναι το φίλτρο στο πλυντήριο ρούχων, το οποίο η ίδια καθαρίζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Σε ένα ξεχωριστό βίντεο, ξεπλένει το φίλτρο με ζεστό νερό, πλένει το καπάκι καλά και το εγκαθιστά ξανά για να διατηρείται μια «φρέσκια» μυρωδιά στο πλυντήριο.

@carolina.mccauley

Answer @tiktok 👀 Clean your washing machine filter and pump every few months 💓🥰 #cleaninghacks #cleaningtips #homehackswithcarolina

♬ original sound – ALTÉGO

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.