Όσο και αν μας δυσκολεύει η ζωή στην πόλη και αναζητούμε τρόπους να φύγουμε μακριά, υπάρχουν και κάποιες που την καλοκαιρινή περίοδο, μας προσφέρουν την ευκαιρία για μια κοντινή εξόρμηση σε μια υπέροχη παραλία.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες παραλίες σε πόλεις, σύμφωνα με την βρετανική Telegraph.

JUMERIAH, ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Jumeriah στα αραβικά σημαίνει «όμορφη» και το επίθετο αυτό αν μη τι άλλο χαρακτηρίζει την ομώνυμη παραλία της πόλης του Ντουμπάι.

COPACABANA, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η έντονη νυχτερινή ζωή χαρακτηρίζει τη διάσημη παραλία Copacabana στη Βραζιλία, όπου εκατοντάδες τουρίστες απολαμβάνουν τις βουτιές τους κάθε μέρα.

ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τα συμπλέγματα βράχων που χωρίζουν τις τέσσερις παραλίες του Κέιπ Τάουν είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Αν θέλετε να την επισκεφθείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού είναι κρύα όλο το χρόνο.

BONDI BEACH, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η παραλία Bondi Beach βρίσκεται στο Σίδνεϊ και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Η ατελείωτη λευκή αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα νερά της την κατατάσσουν μεταξύ των δέκα καλύτερων αστικών παραλιών του πλανήτη.

LA BARCELONETA, ΙΣΠΑΝΙΑ

Η παραλία La Barceloneta βρίσκεται στη Βαρκελώνη και εκτείνεται από το Port Olimpic μέχρι το Port Vell. Κατά μήκος της βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

KITS BEACH, ΚΑΝΑΔΑΣ

Η παραλία Kits Beach βρίσκεται στο Βανκούβερ και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του. Έχει «θέα» στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

NORTH AVENUE BEACH, ΗΠΑ

Οι χειμώνες στο Σικάγο είναι πολύ σκληροί. Ευτυχώς για τους κατοίκους της Πόλης των Ανέμων, τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές στους στην υπέροχη North Avenue Beach.

World's best city beaches
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθήνα έχει μια σειρά από παραλίες που αρχίζουν από τον Πειραιά, όπου οι παραθεριστές μπορούν να κολυμπούν στο Αιγαίο Πέλαγος.