ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λέμε τη λέξη «καύσωνας»

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λέμε τη λέξη «καύσωνας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η θερμότερη ημέρα του κύματος ζέστης θα είναι σήμερα, με τις υψηλότερες τιμές να φθάνουν στη Θεσσαλία τους 41 – 42 βαθμούς και στην Ανατολική Στερεά (Βοιωτία) τους 39 – 40.

Ο διευθυντής ερευνών του ΕΑΑ και υπεύθυνος του meteo Κώστας Λαγουβάρδος διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το κύμα ζέστης δεν μπορεί να θεωρηθεί καύσωνας, καθώς είναι σχετικά σύντομης διάρκειας και δεν καλύπτει σχεδόν το σύνολο της Ελλάδας.

Όπως είπε, αν και δεν υπάρχει γενικά αποδεκτός ορισμός, για να θεωρηθεί καύσωνας ένα κύμα ζέστης, πρέπει οι μέγιστες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 37 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον τρεις διαδοχικές μέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή τη φορά.

Εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλία, όπου έχουν προηγηθεί μέρες υψηλών θερμοκρασιών, συνεπώς εκεί μπορεί να μιλήσει κανείς για καύσωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Λαγουβάρδος τόνισε επίσης ότι είναι καλό να αποφεύγεται -και από τα μέσα ενημέρωσης- η άσκοπη χρήση του όρου «καύσωνας», όταν πρόκειται απλώς για ένα κύμα ζέστης (heatwave), καθώς ο όρος καύσωνας επιβαρύνει με πρόσθετο ψυχολογικό φορτίο ορισμένους ανθρώπους, ιδίως όσους υποφέρουν από τη ζέστη, για λόγους ευαισθησίας, υγείας ή άλλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.