Τα μπιφτέκια είναι δημοφιλής επιλογή για τη διατροφή μας, αλλά για να βγαίνουν πάντα αφράτα και ζουμερά θα πρέπει να κοιτάξετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας και να χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο υλικό.

Ο λόγος γίνεται για το ξύδι, το οποίο βοηθάει στο να αφρατέψει ο κιμάς. Προσοχή, όμως, στην ποσότητα: αρκεί μία κουταλιά της σούπας ξύδι ανά μισό κιλό κιμά.

Από εκεί και πέρα, καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο ψωμί, καθώς βοηθάει στο να αποκτήσει συνοχή το μίγμα και να μη διαλυθεί κατά το πλάσιμο και κυρίως κατά το ψήσιμο. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε μπαγιάτικο που είναι αρκετά αφυδατωμένο. Το μουλιάζετε σε νερό και μετά πολύ εύκολα μπορείτε να το τρίψετε με τα χέρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, μπορείτε κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών να βάλετε ελαιόλαδο στα χέρια σας. Έτσι και το μίγμα δεν θα κολλήσει και όταν θα ψηθεί θα γίνει ιδιαίτερα ζουμερό. Το ίδιο «κόλπο» γίνεται και με μπίρα.