Λίγο – πολύ, όλοι μας έχουμε βιώσει τη στιγμή όπου τα μάτια μας δακρύζουν καθώς κόβουμε κρεμμύδι.

Τα κρεμμύδια έχουν την κακιά συνήθεια να επιτίθενται στα ευαίσθητα μάτια μας μέσω της αέριας μορφής του σουλφενικού οξέος.

Το σουλφενικό (θειενικό) οξύ δημιουργείται στα κρεμμύδια μέσω του θείου που απορροφούν από το έδαφος κατά την ανάπτυξή τους. Όταν τα κόβουμε, το οξύ μετατρέπεται σε αέριο που δεν είναι καθόλου φιλικό στα μάτια μας.

Κι εδώ οι τρόποι για να αποφευχθούν τα κλάματα δίνουν και παίρνουν και είναι πραγματικά αναρίθμητοι. Όλοι έχουν κάτι να πουν για το πώς αποφεύγονται τα δάκρυα.

Υπάρχει μια ακόμα συμβουλή: ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε μια επιφάνεια κοπής κάτω ακριβώς από τον απορροφητήρα.

Οι σουλφενικές αναθυμιάσεις θα απορροφηθούν από τη συσκευή και δεν θα παραμείνουν για αρκετή ώρα στον αέρα ώστε να προσβάλουν τα μάτια μας, λένε χρήστες σε σχετικά forum και άλλοι επιβεβαιώνουν ότι πράγματι δουλεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!