Διονύσης Σαββόπουλος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει και ντύνεται και ωραία» (βίντεο)

Διονύσης Σαββόπουλος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει και ντύνεται και ωραία» (βίντεο)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο χθεσινός καλεσμένος του Παύλου Τσίμα στην εκπομπή «Αποτύπωμα». Ο σπουδαίος τραγουδοποιός στην συνέντευξή του μίλησε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο λέγοντας πως για πρώτη φορά οι Έλληνες σεβάστηκαν έναν κανόνα ενώ όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά είπε πως δεν πιστεύει πως θα γίνει πόλεμος.

Κυριάκος Μητσοτάκης και αντικαπνιστικός νόμος

Θεωρεί ένα πρώτο βήμα προς την κανονικότητα το ότι οι Έλληνες για πρώτη φορά, σέβονται έναν κανόνα, απλό μεν, αλλά ουσιαστικό, όπως είναι αυτό της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Το θεώρησε ως ένα δείγμα ωριμότητας μετά από μία βαθιά κρίση δέκα ετών που ξεθεμελίωσε τη χώρα.

Είπε ακόμη ότι στηρίζει τις ελπίδες του ότι θα πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα πρέπει να απομακρύνει τα βαρίδια που έχει στο κόμμα του, που έχουν αντιπαθητικό παρελθόν στη κοινωνία. Τόνισε μάλιστα χαριτολογώντας, με τον χαρακτηριστικό τρόπο που τα διατυπώνει ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας μουσικός, ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει αυταπάτες… και ντύνεται και ωραία.

Η χώρα χρειάζεται έναν ώριμο και σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ

Είπε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται έναν ώριμο και σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ, που να κάνει μία δημιουργική αντιπολίτευση. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήταν πάντα επιφυλακτικός για τη ΝΔ επειδή έχει μια νοοτροπία παλαιοκομματική που θυμίζει το παλιό ΠΑΣΟΚ. «Οι ελπίδες μου όμως είναι στον Μητσοτάκη, είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο του και αξίζει υποστήριξης».
Αναφερόμενος στη κρίση με την Τουρκία, είπε ότι δεν φοβάται πόλεμο, τόνισε όμως ότι τα κενά που έχει το ελληνικό κράτος τον τρομάζουν και ελπίζει να μην ισχύουν για την άμυνα της χώρας.

O Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για όλα…

«Η γενιά μου ήταν αριστερής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης»

Για το τραγούδι του «εμείς, του 60’ οι εκδρομείς», ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε «όταν ήμασταν έφηβοι πηγαίναμε στα πάρτι και ακούγαμε τους Platters, χορεύαμε slow με τα κορίτσια, τότε ήταν αρρένων και θηλέων, το πάρτι ήταν ο μόνος τρόπος να συνευρεθείς. Αλλά ταυτοχρόνως πηγαίναμε και στον αυλόγυρο της εκκλησίας και στις διαδηλώσεις. Το τραγούδι είναι μια σύνθεση που προσπαθεί να ενώσει το πάρτι, την ψαλτική υμνογραφία της εκκλησίας, τη διαδήλωση». Πρόσθεσε ότι η δική του γενιά ήταν «αριστερής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης».

Χρειαζόμαστε νέο αφήγημα για την Ελλάδα

Για τη νέα γενιά ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε ότι «χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που έχουν τη γενναιότητα να σκεφτούν περισσότερο, να τολμήσουν να προσπαθήσουν για ένα καινούργιο αφήγημα της χώρας μας». Δικαιολόγησε τον θυμό των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, λέγοντας ότι «ο κόσμος ακολούθησε τις κατευθύνσεις των πολιτικών που ήταν ευχάριστες γιαυτό τους ψηφίσαμε, δανειστήκαμε και στο τέλος χρεοκοπήσαμε. Η ειρωνεία με τον θυμό είναι ότι δεν θυμώσαμε επειδή αλόγιστα και αντιπαραγωγικά δανειζόμασταν και χρεοκοπήσαμε. Θυμώσαμε με τους πολιτικούς επειδή δεν είχαν την ικανότητα να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε και να αναβάλλεται επ’ άπειρον η χρεοκοπία. Τώρα τα πράγματα φαίνονται πιο υγιή από ότι τα προηγούμενα χρόνια». Ο κ. Σαββόπουλος είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια αλλαγή χωρίς να τα διαλύσουμε όλα.

Δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα ελληνοτουρκικά και αν ανησυχεί, ο κ. Σαββόπουλος είπε ότι «δεν πιστεύω πως θα γίνει πόλεμος. Δεν ανησυχώ. Με ανησυχούν τα κενά που έχουμε εμείς. Στη κρατική οργάνωση, το κράτος είναι η έκφραση της κοινωνίας. Αν δεν έχει οργάνωση είμαστε ανυπεράσπιστοι σαν κοινωνία». Στη περίπτωση πολέμου, ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε πως είναι σίγουρος ότι «θα επιδείξουμε φρόνιμα και θα βρουν τον μπελά τους οι Τούρκοι». Για το «φαινόμενο Ερντογάν», που παρόλο που λειτουργεί ως δικτάτορας, ο τουρκικός λαός τον ψηφίζει και τον στηρίζει, ο αγαπημένος τραγουδοποιός είπε: «Ξεφυτρώνουν παντού πατερούληδες. Ο κόσμος φοβάται. Ότι και να έρχεται, δεν υποστέλουμε τη σημαία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.