ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα;

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου

Eurovision 2023: Σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η Ελλάδα;

Στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023 θα διαγωνιστεί η Ελλάδα, ο οποίος θα γίνει στις 11 Μαΐου στο Λίβερπουλ, και μάλιστα στο πρώτο μισό εκείνης της βραδιάς, όπως και η Κύπρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου και ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 13 του μηνός, με τη συμμετοχή 26 χωρών.

Πάντως,η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 από τον 16χρονο Victor Vernicos και την μπαλάντα με τίτλο «What They Say», όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (30/01) από την ΕΡΤ, η οποία τα… άκουσε για τα καλά από τους χρήστες του Twitter για την επιλογή ενός 16χρονου να συμμετέχει στον διαγωνισμό.

Ο νεαρός καλλιτέχνης, μάλιστα, δήλωσε – μεταξύ άλλων – πως η συγκεκριμένη μπαλάντα είναι «ένας ύμνος στις συναισθηματικές σκέψεις του άγχους».

Όπως έγινε γνωστό, στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, θα συμμετάσχουν 15 χώρες και οι δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία από το τηλεοπτικό κοινό και μόνο θα προκριθούν στον τελικό της 13ης Μαΐου.

Μάλιστα, σε αυτόν τον ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου – πέρα από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος – θα έχουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έπειτα από σχετική κλήρωση μεταξύ των έξι κρατών που έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα καταρτιστεί από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023.

Κατά συνέπεια, στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου, θα συμμετάσχουν 16 χώρες και οι δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία από το τηλεοπτικό κοινό και μόνο θα προκριθούν στον τελικό της 13ης Μαΐου.

Μάλιστα, σε αυτόν τον ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου – πέρα από τις χώρες που λαμβάνουν μέρος – θα έχουν η Ουκρανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από σχετική κλήρωση μεταξύ των έξι κρατών που έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό. Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα καταρτιστεί από τους παραγωγούς του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2023.

Πρώτο μισό

Αρμενία

Κύπρος

Ρουμανία

Δανία

Βέλγιο

Ισλανδία

Ελλάδα

Εσθονία
Δεύτερο μισό

Αλβανία

Αυστραλία

Αυστρία

Λιθουανία

Άγιος Μαρίνος

Σλοβενία

Γεωργία

Πολωνία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.