Υλικά συνταγής

300γρ. ρύζι (αρμπόριο/νυχάκι/καρολίνα/καρναρόλι (σε ντελικατέσεν)/βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν))

1 λίτρο ζωμός μυρωδικών ή λαχανικών

2 φλυτζ. δυόσμος μόνο τα φύλλα

χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ

250ml κρασί λευκό ξηρό

2 μέτρια κρεμμύδια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

50γρ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει (όχι να πάρει χρώμα).

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μέχρι να γυαλίσει).

Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα (η ποσότητα του κρασιού θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα το ρύζι, το υπόλοιπο θα το ρίξουμε μετά με την πρώτη δόση ζωμού). Μόλις απορροφηθεί το κρασί ανεβάζουμε το μάτι στο μισό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ