Υλικά συνταγής
300γρ. ρύζι (αρμπόριο/νυχάκι/καρολίνα/καρναρόλι (σε ντελικατέσεν)/βιαλόνε νάνο (μόνο σε επιλεγμένα ντελικατέσεν))
1 λίτρο ζωμός μυρωδικών ή λαχανικών
2 φλυτζ. δυόσμος μόνο τα φύλλα
χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
250ml κρασί λευκό ξηρό
2 μέτρια κρεμμύδια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει (όχι να πάρει χρώμα).
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (μέχρι να γυαλίσει).
Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα (η ποσότητα του κρασιού θα πρέπει να είναι τόση ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα το ρύζι, το υπόλοιπο θα το ρίξουμε μετά με την πρώτη δόση ζωμού). Μόλις απορροφηθεί το κρασί ανεβάζουμε το μάτι στο μισό.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ