ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο θα κοστίσει φέτος το αρνί; – Οι εναλλακτικές επιλογές για το τραπέζι του Πάσχα

Πόσο θα κοστίσει φέτος το αρνί; – Οι εναλλακτικές επιλογές για το τραπέζι του Πάσχα

Διαφορετικό αναμένεται το φετινό Πάσχα, αφού οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊού άλλαξαν τα σχέδια πολλών, ωστόσο όπως τονίζουν οι ειδικοί λύσεις πάντα υπάρχουν.

Τι και εάν οι σούβλες φέτος δεν βγουν σε πολλά νοικοκυριά για το καθιερωμένο σούβλισμα του οβελία (και εάν θα βγουν θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο) το ελληνικό καταναλωτικό κοινό φαίνεται να παραμένει πιστό στην παράδοση.

«Αρνί και κατσίκι, είναι έθιμα τα οποία δεν ξεπερνιούνται. Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών ωστόσο δεν θα ανάψουμε τις ψησταριές, αλλά θα επιλέξουμε τον φούρνο», λέει ο πρόεδρος Κρεοπωλών Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης επιβεβαιώνοντας ότι παρά τις σχετικές απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας οι προτιμήσεις των καταναλωτών δεν άλλαξαν.

Χαμηλότερες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι

Σχετικά με τις τιμές ο αναφέρει ότι «είναι πολύ λογικές και σαφώς χαμηλότερες σε σχέση με την περσινή χρονιά». «Τα αμνοερίφια θα ξεκινούν από 5-6 ευρώ το κιλό», συμπληρώνει υπογραμμίζοντας ότι από την κατάσταση που επικρατεί «ζημιωμένοι βγαίνουν οι Έλληνες παραγωγοί, αφού φέτος δεν έγιναν εξαγωγές».

«Επιφυλακτικός ο κόσμος, τηρούνται τα μέτρα προστασίας»

Αναφορικά με την κίνηση ο κ. Τσιρώνης περιγράφει πως σαφώς δεν είναι όπως άλλες χρονιές, ωστόσο όπως εκτιμά τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια αναθέρμανση. «Ο κόσμος είναι ακόμα επιφυλακτικός. Από Τρίτη, Τετάρτη πιστεύω να υπάρξει μεγαλύτερη κίνηση για το διαφορετικό πασχαλινό τραπέζι».

Σημειώνεται ότι στην Βαρβάκειο Αγορά τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συγχρωτισμού. «Η μπροστινή είσοδος είναι κλειστή προκειμένου κάθε φορά να εισέρχεται ελεγχόμενος αριθμός ατόμων. Ο κόσμος μπαίνει από την μία και βγαίνει από την άλλη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης.

Οι εναλλακτικές επιλογές για το τραπέζι του Πάσχα

Από την άλλη, εναλλακτικές για το πασχαλινό τραπέζι εκτός από το αρνί και το κατσίκι -που όπως προαναφέρθηκε παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών- παρουσιάζει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθηνών Αττικής «Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

«Μοσχάρι, χοιρινό, κοκορέτσι είναι μερικές από τις επιλογές φούρνου που έχουν οι καταναλωτές οι οποίοι θα μείνουν μακρυά από τις ψησταριές». Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Ντεληφιλιππίδης αρκετοί είναι και εκείνοι που θα βάλουν σούβλες και φέτος επιλέγοντας πχ ένα μικρότερο αρνί ή λιγότερη ποσότητα, ακόμα και κοντοσούβλι που όλα τα κρεοπωλεία διαθέτουν.

«Τη διαφορά στο φετινό πασχαλινό τραπέζι θα το κάνουν οι Έλληνες κρεοπώλες με τα συνοικιακά τους κρεοπωλεία, την ποιότητά τους και τις πλούσιες εναλλακτικές που θα δώσουν σε κάθε καταναλωτή τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οσον αφορά τις τιμές εκτιμά ότι θα είναι πιο χαμηλές από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, τονίζοντας πως «βάρος διακίνησης τους κρέατος αυτές τις ημέρες θα πέσει καθαρά στα κρεοπωλεία, όπως άλλωστε έγινε και τις πρώτες ημέρες των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.