ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε πόσο χρόνο ψησίματος θέλει το τέλειο μπιφτέκι

Δείτε πόσο χρόνο ψησίματος θέλει το τέλειο μπιφτέκι

Το μπάρμπεκιου το καλοκαίρι είναι αγαπημένη συνήθεια και τα μπιφτέκια είναι από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, κάθε φορά που ανάβουμε κάρβουνα.

Αν και τα καλοψημένα μπιφτέκια αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή, υπάρχουν και εκείνοι που τα προτιμούν λιγότερα ψημένα. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο στη θερμοκρασία όσο και στους χρόνους ψησίματος ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το μπιφτέκι μας ακριβώς έτσι όπως το θέλουμε.

Ειδικότερα, οι ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος μπιφτεκιών είναι μεταξύ 190 και 200 βαθμών Κελσίου. Στις ψησταριές με υγραέριο αυτή η θερμοκρασία επιτυγχάνεται σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ψησταριά με κάρβουνα, φροντίστε αυτά να έχουν απλωθεί ομοιόμορφα. Σε κάθε περίπτωση, η ψησταριά θα πρέπει να έχει προθερμανθεί καλά, πριν ξεκινήσει το ψήσιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τους χρόνους ψησίματος, να θυμάστε ότι:
Για medium-rare μπιφτέκια που είναι κόκκινα στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για medium μπιφτέκια, που είναι ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για medium-well μπιφτέκια, που είναι ελάχιστα ροζ στο εσωτερικό τους, ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Για well-done μπιφτέκια, ψήνετε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.