ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

TikToker εξηγεί γιατί υπάρχει οικονομικό κίνητρο πίσω από το… δωρεάν ψωμί στα εστιατόρια

Το βίντεό της απέκτησε γρήγορα πάνω από 1,3 εκατομμύρια προβολές

TikToker εξηγεί γιατί υπάρχει οικονομικό κίνητρο πίσω από το… δωρεάν ψωμί στα εστιατόρια

Μια TikToker αποκάλυψε μέσα από το λογαριασμό της γιατί η πρακτική της προσφοράς δωρεάν καλαθιών ψωμιού στα εστιατόρια δεν είναι τόσο… αθώα.

Η Denise Tueller, αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα, μοιράζεται συχνά το ταξίδι της προς την καλύτερη υγεία στο κανάλι της στο TikTok. Πρόσφατα, ανέβηκε στην πλατφόρμα για να αποκαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από αυτές τις δελεαστικές προσφορές ψωμιού πριν από το γεύμα.

Σε ένα βίντεο που απέκτησε γρήγορα πάνω από 1,3 εκατομμύρια προβολές, η Denise αποκαλύπτει μια εντυπωσιακή αποκάλυψη: η πρόθεση πίσω από αυτά τα δωρεάν καλάθια ψωμιού δεν είναι απλή γενναιοδωρία. Αντίθετα, πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση με οικονομικό κίνητρο. Καθώς εμβαθύνει στο θέμα, διαφωτίζει το κοινό της σχετικά με τη στρατηγική που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια για να δελεάσουν τους πελάτες να καταναλώσουν περισσότερο και τελικά να ξοδέψουν περισσότερα.

Η Denise τονίζει ότι η παρουσία δωρεάν ψωμιού ή πατατών στην αρχή της γευστικής σας εμπειρίας δεν είναι μια πράξη καλής θέλησης, αντίθετα, είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη τακτική για να διεγείρει την όρεξή σας και να ενθαρρύνει επιπλέον παραγγελίες. Η λεζάντα της συνοψίζει επιγραμματικά την ουσία: «Να γιατί τα εστιατόρια σας δίνουν ένα μπολ με πατατάκια ή ψωμί πριν από το γεύμα σας». Τονίζει ότι η στρατηγική παίζει με έναν διακριτικό αλλά ισχυρό τρόπο, με στόχο την ενίσχυση των κερδών του εστιατορίου.

@sweetfiber

Replying to @anice_znatnice Here’s why restaurants give you free bread and chips.

♬ original sound – Denise

Η Denise αποδομεί τη διαδικασία: μόλις καθίσετε, τοποθετείται μπροστά σας ένα μενού, μαζί με το δελεαστικό μπολ με το ψωμί. Με μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, εξηγεί πώς αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη χειρονομία κρύβει κρυφές προθέσεις. Καθώς μελετάτε το μενού, είναι επίσης πιθανό να ενδώσετε στο ψωμί.

Τη στιγμή που ενδίδετε στο ψωμί, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας παρουσιάζουν μια αξιοσημείωτη αύξηση. Αυτή η φυσιολογική αντίδραση πυροδοτεί το αίσθημα της πείνας, προτρέποντάς σας να επιθυμήσετε περισσότερη τροφή. Η Denise διευκρινίζει ότι το φαινόμενο αυτό καθιστά σημαντικά πιο δύσκολο να αντισταθείτε στη γοητεία άλλων στοιχείων του μενού, οδηγώντας σας να παραγγείλετε περισσότερα από όσα αρχικά σκοπεύατε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα εστιατόρια γνωρίζουν καλά αυτή τη βιολογική αντίδραση. Η Denise υπογραμμίζει ότι η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης χρησιμεύει ως μια πονηρή στρατηγική για να σας κάνει να πεινάτε περισσότερο, να έχετε μεγαλύτερη τάση να επιθυμείτε πρόσθετα είδη και να είστε λιγότερο ικανοί να αντισταθείτε στις δελεαστικές προσφορές του μενού. Ο στόχος είναι σαφής: να σας ενθαρρύνει να ενδώσετε περισσότερο και κατά συνέπεια να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.