ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλαξίδι: Ο προορισμός μια «ανάσα» από την Αττική που είναι ιδανικός για μια ανοιξιάτικη εκδρομή (φώτο)

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως είναι ο ομφαλός της Γης, δηλαδή οι Δελφοί

Γαλαξίδι: Ο προορισμός μια «ανάσα» από την Αττική που είναι ιδανικός για μια ανοιξιάτικη εκδρομή (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα το Γαλαξίδι αποτελεί σταθερή αξία για μια κοντινή εκδρομή, καθώς μπορείς να πας εύκολα και γρήγορα από την Αθήνα και να περάσεις εκεί είτε μια μέρα είτε και σαββατοκύριακο.

Είναι ο προορισμός που μοιάζει με νησί αλλά δεν χρειάζεται πλοίο και επιπλέον οι ώρες κυλούν ευχάριστα και δε θα καταλάβεις πότε ήρθε η ώρα για να επιστρέψεις.

Εκδρομή στο Γαλαξίδι, σε έναν παράδεισο 2,5 ώρες από την Αθήνα

Δεν είναι τυχαίο ότι το Γαλαξίδι είναι πλέον πολύ οργανωμένο για τους επισκέπτες και βρίσκεις ό,τι χρειαστείς για μια ευχάριστη διαμονή. Δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στην Αθήνα.

Χρειάζονται περίπου 2 με 2,5 ώρες για να βρεθείς από κοντά στην αρχαία Οιάνθη (δηλαδή το σημερινό Γαλαξίδι). Αυτή την πόλη της Φωκίδας, στο αριστερό τμήμα του κόλπου της Ιτέας που αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομή και χαλάρωση. Εκδρομή στο Γαλαξίδι: Μια έξυπνη πρόταση δίπλα στην Αθήνα

Κάποτε αποτελούσε το πιο ξακουστό εμπορικό λιμάνι της περιοχής, ενώ σήμερα είναι ένας προορισμός δημοφιλής για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Αυτό το ένδοξο παρελθόν θα το καταλάβει και ο επισκέπτης από το πρώτο λεπτό που θα φτάσει εκεί. Είναι τα αρχοντικά καπετανόσπιτα, οι ολάνθιστες αυλές και τα γραφικά σοκάκια τα οποία μαρτυρούν τις καταβολές που έχει αυτός ο τόπος.

Το γεγονός ότι το Γαλαξίδι είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο λόφους, σε ένα σημείο που περιτριγυρίζεται από θάλασσα εξηγεί το λόγο για τον οποίο συνδυάζει τη νησιωτική γραφικότητα με τις ομορφιές του βουνού. Πάντως κάνοντας βόλτα στα γραφικά στενά στο Γαλαξίδι, θα παρατηρήσεις ότι όλα καταλήγουν προς τη θάλασσα. Γαλαξίδι - λιμάνι

Τι να μην χάσεις αν βρεθείς στο Γαλαξίδι

Πέρα από τις βόλτες και τις στάσεις που θα κάνεις στην ίδια την πόλη του Γαλαξιδίου, δεν πρέπει να χάσεις κάτι ακόμη. Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως είναι ο ομφαλός της Γης, δηλαδή οι Δελφοί.

Εκτός από αυτό υπάρχει στη Φωκίδα και το μεγαλύτερο καμπαναριό της Ελλάδας το οποίο ακούγεται ακόμη και στα 100 χιλιόμετρα. Γαλαξίδι

Αν ο καιρός είναι καλός, θα κάνεις σίγουρα και μια βουτιά. Η αγαπημένη μας παραλία είναι του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου. Πρόκειται για μικρή παραλία στο Γαλαξίδι, δίπλα στο λιμάνι της πόλης. Σε αυτή την παραλία από τη μία γλιτώνεις τις μετακινήσεις και από την άλλη έχει πολλά γραφικά ταβερνάκια με ολόφρεσκα ψάρια για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σίγουρο είναι ότι η εκδρομή στο Γαλαξίδι θα γεμίσει τις μπαταρίες σου και θα γυρίσεις ανανεωμένος για να αντιμετωπίσεις την πιο απαιτητική καθημερινότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.