Οι 10+1 «άγνωστες» χρήσεις που έχουν στο σπίτι οι μπατονέτες

Τις γνωρίζατε;

Οι 10+1 «άγνωστες» χρήσεις που έχουν στο σπίτι οι μπατονέτες

Οι μπατονέτες, αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, όχι μόνο για να καθαρίζουμε τα αφτιά μας αλλά και για πολλές άλλες «εργασίες» μέσα στο σπίτι.

Τι άλλο άραγε μπορείτε να κάνετε με μερικές μπατονέτες, εκτός από το συνηθισμένο καθάρισμα των αφτιών;

Απλώστε το άρωμά σας

Η μυρωδιά του αρώματός σας εξασθενεί όσο περνάνε οι ώρες της ημέρας. Για να ανανεώσετε το άρωμά σας εύκολα χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάτε ολόκληρο το μπουκαλάκι μαζί σας, υπάρχει η λύση της μπατονέτας. Ρίξτε άρωμα πάνω σε μερικές μπατονέτες και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα κλειστό σακουλάκι. Όταν έρθει η ώρα που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το άρωμά σας, βγάλτε τις μπατονέτες και αρωματιστείτε.

Φτιάξτε το χαλασμένο φερμουάρ

Αν το φερμουάρ σας κολλήσει και δεν ανεβαίνει ή κατεβαίνει εύκολα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα και λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε ελαιόλαδο πάνω στην μπατονέτα και τρίψτε το φερμουάρ. Μετά από λίγα λεπτά το φερμουάρ θα μαλακώσει και θα ανοίξει πολύ εύκολα.

Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας

​​​​​​​Χρησιμοποιώντας μπατονέτες μπορείτε να ντεμακιγιάρετε ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία που δεν καθαρίζουν εύκολα με ένα μαντηλάκι ή με απλό βαμβάκι. Με μερικές μπατονέτες μπορείτε να καθαρίσετε πιο εύκολα την επιφάνεια κάτω από τα μάτια, τη μύτη ή το μέτωπό σας.

Καθαρίστε το πιστολάκι μαλλιών

​​​​​​​Το πιστολάκι μαλλιών συσσωρεύει αρκετό χνούδι που μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε με μερικές μπατονέτες. Το χνούδι καλό είναι να μην μένει για καιρό πάνω στο πιστολάκι σας γιατί υπάρχει πάντα κίνδυνος ανάφλεξης.

Ανανεώστε το μακιγιάζ σας

Μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε το μακιγιάζ σας με μερικές μπατονέτες χωρίς να χρειαστεί να έχετε καλλυντικά μαζί σας. Απλά βρέξτε μια μπατονέτα και χρησιμοποιήστε την για να απλώσετε καλά τη σκιά που έχει ξεθωριάσει στα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε ακόμα μια μπατονέτα με λίγο νερό για να διορθώσετε το κραγιόν σας.

Φτιάξτε τέλειο μανικιούρ

​​​​​​​Χρησιμοποιώντας μερικές μπατονέτες μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το πιο τέλειο και επαγγελματικό μανικιούρ. Βάψτε τα νύχια σας σε ό,τι απόχρωση θέλετε και χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να κάνετε πουά σχέδια πάνω στα νύχια σας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας

​​​​​​​Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού σας. Καθαρίστε το τακτικά χρησιμοποιώντας οινόπνευμα  ή μείγμα νερού-ξιδιού και μερικές μπατονέτες.

Καθαρίστε τα κοσμήματά σας

​​​​​​​Πολλά κοσμήματα αποτελούνται από μικροσκοπικές λεπτομέρειες και επιφάνειες που δύσκολα καθαρίζουν. Με μερικές μπατονέτες μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες και σημάδια από τα κοσμήματά σας.

Γυαλίστε τα κοσμήματα

​​​​​​​Χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και μερικές μπατονέτες μπορείτε να κάνετε σαν καινούρια τα ασημένια σας κοσμήματα.

Ανάψτε ένα κερί

Αντί να προσπαθείτε να ανάψετε ένα κερί με σπίρτο δοκιμάστε να το κάνετε με μπατονέτες. Αν το κερί σας βρίσκεται σε δοχείο με βάθος, αυτό το κόλπο θα σας βολέψει πάρα πολύ.

Φτιάξτε κατασκευές

​​​​​​​Ό,τι κατασκευή και αν θέλετε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας κόλλα, μπορείτε να την κάνετε με τη βοήθεια μια μπατονέτας. Απλά απλώστε κόλλα πάνω στην μπατονέτα σας και χρησιμοποιήστε την για να κολλήσετε τις κατασκευές σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.