ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έξυπνα tips για να διώξεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι και τα έπιπλά σου

Δες πώς να απαλλάξεις το σπίτι σου από αυτήν την επίμονη μυρωδιά καπνού

Έξυπνα tips για να διώξεις τη μυρωδιά του καπνού από το σπίτι και τα έπιπλά σου

Είτε είχες έναν επισκέπτη που καπνίζει σε εσωτερικό χώρο, είτε έκαψες ξύλα στο τζάκι σου ένα κρύο απόγευμα, είναι πολύ πιθανό να θέλεις να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από το σπίτι σου γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για να απαλλαγείς γρήγορα από τις μυρωδιές καπνού, ξεκίνησε ανοίγοντας όλα τα παράθυρά για να φυσά καθαρός αέρας και μετά ενεργοποίησε τυχόν περιστρεφόμενους ανεμιστήρες στο σπίτι για να αυξήσεις την κυκλοφορία, συμβουλεύει η Fiona B., έμπειρη επαγγελματίας καθαρισμού στο TaskRabbit.

Ανάλογα με την αιτία της μυρωδιάς του καπνού (και την τοποθεσία στο σπίτι) μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διάφορες μεθόδους αφαίρεσης οσμών, από αιθέρια έλαια έως αραιωμένη αμμωνία. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές ειδικών για να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από το σπίτι σου:

Πώς να πλύνεις τους τοίχους για να απαλλαγείς από τη μυρωδιά καπνού

Αν και πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού χρησιμοποιούν ένα μείγμα αμμωνίας για να αφαιρέσουν τις μυρωδιές καπνού, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντί των σκληρών χημικών που μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα. Σύμφωνα με τη Fiona, «Μια λιγότερο σκληρή αλλά και αποτελεσματική μέθοδος είναι να αναμίξεις ένα καλό σαπούνι με νερό και αιθέρια έλαια της επιλογής σου και στη συνέχεια να τρίψεις τους τοίχους με ένα πανί από μικροΐνες».

Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα μείγμα χρησιμοποιώντας ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αφαιρέσεις τυχόν λεκέδες στους τοίχους που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση άσχημων οσμών.

Πώς να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από τα χαλιά και τις μοκέτες

“Η χρήση αποσμητικού χαλιών, υγρού καθαριστικού χαλιών ή σκόνης καθαρισμού χαλιών και μαγειρικής σόδας με αιθέρια έλαια της επιλογής σου είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αφαιρέσεις τις μυρωδιές καπνού από τα χαλιά”, λέει η Fiona. Εάν χρησιμοποιείς καθαριστικό χαλιών, ακολούθησε τις οδηγίες στο δοχείο του προϊόντος. Εάν χρησιμοποιείς μαγειρική σόδα, πασπάλισε τη στο χαλί και άφησε την να καθίσει για έως και μερικές μέρες πριν την σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα.

Πώς να αερίσεις τα δωμάτια για να αφαιρέσεις τη μυρωδιά καπνού

Ο αερισμός των δωματίων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη των λιγότερο έντονων μυρωδιών καπνού. Ωστόσο, η Fiona συνιστά να έχεις έναν ή περισσότερους περιστρεφόμενους ανεμιστήρες με ανοιχτά τα παράθυρα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα από το να αφήνεις απλά τα παράθυρα ανοιχτά.

Ένα επιπλέον μέτρο που μπορείς να λάβεις για καλύτερα αποτελέσματα είναι να επενδύσεις σε έναν καθαριστή αέρα, ο οποίος θα βελτιώσει επίσης τη συνολική ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου. Εάν έχεις καθαριστή αέρα, θυμήσου να αντικαθιστάς συχνά τα φίλτρα αέρα, καθώς μπορεί να περιέχουν σωματίδια καπνού.

Βασικά προϊόντα που χρειάζεσαι για την αφαίρεση καπνού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μερικά βασικά προϊόντα που διατηρώ στο σπίτι μου είναι το αποσμητικό χαλιών και το υγρό ή το καθαριστικό χαλιών σε σκόνη, τα οποία κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να κάνουν τα χαλιά να μυρίζουν ξανά φρεσκάδα και καθαριότητα», λέει η Fiona. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης απαραίτητη, λέει. Μπορεί να αναμιχθεί με αιθέρια έλαια ή αποσταγμένο λευκό ξύδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.