Δείτε πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ που σας περίσσεψε

Το πιο ακατάλληλο σημείο για να πετάξετε τον καφέ σας είναι ο νεροχύτης της κουζίνας σας

Δείτε πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ που σας περίσσεψε

Αν είστε λάτρεις του καφέ τότε σίγουρα θα παράγετε μια γενναία ποσότητα χρησιμοποιημένου καφέ καθημερινά, την οποία κατά πάσα πιθανότητα την πετάτε στα σκουπίδια.

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως το πιο ακατάλληλο σημείο για να πετάξετε τον καφέ σας είναι ο νεροχύτης της κουζίνας σας. Ο καφές είναι άλλωστε από τους νο1 λόγους που βουλώνουν τα σιφόνια της κουζίνας. Ωστόσο σας προτρέπουμε να μην τον πετάτε ούτε στα σκουπίδια!

Γιατί; Διαβάστε παρακάτω.

Στο καθάρισμα: Ο καφές είναι ιδανικός για να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας, αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε ξεραμένο φαγητό από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές: βάλτε τον στον κάδο απορριμμάτων μαζί με μαγειρική σόδα ή διατηρήστε τον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.

Όταν ετοιμάζεστε για… έξοδο: Αν αδυνατείτε να απομακρύνετε από τα χέρια σας τη μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού μαντέψτε πώς μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα. Ακριβώς – τρίβοντας τα χέρια σας με χρησιμοποιημένο καφέ. Αναμίξτε τον με λάδι καρύδας και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό προϊόν απολέπισης για το σώμα σας στο ντους. Είναι επίσης ιδανικός για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας σε βάθος – κάντε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν.

Για το σπίτι: Θέλετε να καθαρίσετε την στάχτη από το τζάκι σας χωρίς να σηκωθεί σύννεφο από σκόνη; Ρίξτε στη στάχτη λίγο καφέ! Θέλετε να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα έπιπλα; Αναμίξτε χρησιμοποιημένο καφέ με ελαιόλαδο σε αναλογία 1:1 και απλώστε το μίγμα πάνω στην γρατσουνιά σκουπίζοντας ό, τι περισσεύει.

Στον κήπο ή την βεράντα: Ρίξτε καφέ για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από διάφορους εξωτερικούς χώρους. Αναμίξτε τον με ξερά χόρτα, φύλλα κλπ και ρίξτε τον σε φυτά όπως η αζαλέα, η καμέλια και τα τριαντάφυλλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απομακρύνετε τα φίδια και τα σαλιγκάρια ρίχνοντας χρησιμοποιημένο καφέ στην περίμετρο του κήπου σας. Τέλος, ο καφές ελκύει τα σκουλήκια που είναι ιδανικά για την κομποστοποίηση και το χώμα σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.