ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μην πετάτε αυτά τα σακουλάκια – Δείτε γιατί (βίντεο)

Μην πετάτε αυτά τα σακουλάκια – Δείτε γιατί (βίντεο)

Είτε αγοράζετε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή μια καινούρια τσάντα, σίγουρα έχετε βρει μέσα αυτά τα μικρά σακουλάκια με silica gel.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, τι είναι και γιατί αναγράφουν επάνω «Πετάξτε το»;

Το Silica gel είναι μια ξηραντική, άοσμη ουσία (μη τοξικοί κόκκοι του διοξειδίου του πυριτίου SiO2) που προστατεύει τα προϊόντα από τη μούχλα και την υγρασία. Συνήθως θα βρει κανείς αυτό το σακουλάκι όπως αναφέραμε παραπάνω σε κουτιά με παπούτσια, τσάντες, ρούχα ακόμη και ηλεκτρονικές συσκευές.

Είναι επικίνδυνο;

Θεωρητικά όχι, καθώς είναι μια μη εύφλεκτη και μη τοξική ουσία, που αρκετοί χρησιμοποιούν στη βιομηχανία τροφίμων. Οπότε αν κάποιος τη φάει ΜΑΛΛΟΝ και σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο δεν θα πάθει κάτι. Ο λόγος που υπάρχουν τόσες ειδοποιήσεις επάνω είναι για να αποφευχθεί πιθανός πνιγμός και ιδιαίτερα από παιδιά.

Μην τα πετάτε!

Κι όμως υπάρχουν τόσοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσετε γι’ αυτό μην τα πετάτε. Απλά αποθηκεύστε τα σε κάποιο σημείο όπου δύσκολα θα έχει πρόσβαση κάποιο παιδί ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις. Και πιστέψτε μας είναι πολλές.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτά τα σακουλάκια στο βίντεο που ακολουθεί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.