ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πέντε φράσεις που δεν πρέπει να πεις στη νέα σου δουλειά

Οι πέντε φράσεις που δεν πρέπει να πεις στη νέα σου δουλειά

Το ξεκίνημα στην πρώτη δουλειά είναι κάτι παραπάνω από αγχωτικό. Μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να δείξεις πως έχεις θέση εκεί μέσα και πως είσαι πραγματικά χρήσιμος συνεργάτης, παρά το μικρό της ηλικίας σου.

Εξίσου σημαντικό, όμως, με την εργατικότητά σου είναι και ο τρόπος που μιλάς. Υπάρχουν κάποιες λέξεις και φράσεις που καλό θα ήταν να αποφεύγεις (είσαι άπειρος, δεν χρειάζεται να το δείχνεις και με τις απαντήσεις σου), ώστε να φανείς ικανός και επαγγελματίας.

Αυτά που δεν λέμε στο γραφείο:

«Δεν ξέρω»

Σίγουρα δεν χρειάζεται να ξέρεις όλες τις απαντήσεις, όλη την ώρα. Κανείς δεν είναι παντογνώστης, ωστόσο απόφυγε να απαντάς σε ερωτήσεις συναδέλφων με ένα ξερό «Δεν ξέρω» (και κενό βλέμμα). Προτιμήστε να παραπέμψετε σε κάποιον συνάδελφο που γνωρίζει ή να πείτε πως και εσείς αναρωτιέστε το ίδιο.

«Πολύ, εξωφρενικά, εξαιρετικά»

Αποφύγετε τα περιττά επιρρήματα στην επαγγελματική σας γλώσσα, τόσο στα e-mail που ανταλλάσσετε, όσο και στις συζητήσεις σας. Κρατηθείτε μακριά από λέξεις που προσθέτουν συναίσθημα, διατηρώντας τη γλώσσα απλή και επικοινωνιακή.

«Γεια, είμαι ο Χ.»

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο γνωριμίας, σε έναν επαγγελματικό χώρο όμως δεν έχει θέση. Είναι σαν βρεθήκατε τυχαία στην εκδήλωση και είπατε να συστηθείτε. Αντ’ αυτού, προτιμήστε να πείτε: «Γεια σας είμαι ο Χ.Δ., από την ομάδα μάρκετινγκ».

«Εγώ, εγώ, εγώ»

Όχι, όχι, όχι. Το «εγώ» δεν χρησιμοποιείται στο γραφείο. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξε πως όσοι το χρησιμοποιούν σε συνομιλίες, συνήθως έχουν χαμηλότερη κοινωνική θέση.

«Είμαι διαθέσιμος ό,τι ώρα είναι κατάλληλη για εσάς»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πραγματικά είσαι; Το ότι είσαι καινούργιος στη δουλειά δεν σημαίνει πως πρέπει να συμβαδίζεις με το πρόγραμμα των άλλων, όταν κάποιος σε ρωτάει πότε μπορείς να συναντηθείτε, για παράδειγμα. Δοκιμάστε το εξής: «Το απόγευμα της Τρίτης και της Πέμπτης είναι μια χαρά, μπορώ να είμαι στη διάθεσή σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.