Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρώνε τα μωρά της βασιλικής οικογένειας;

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρώνε τα μωρά της βασιλικής οικογένειας;

Με τον καιρό όλοι μάθαμε λίγο ή πολύ τι τρώει η Βασίλισσα, οι Δούκες και οι Δούκισσες κάθε μέρα. Κανείς όμως δεν μιλά για τους βασιλικούς κανόνες που σχετίζονται με τη διατροφή των βασιλικών μωρών. Ε λοιπόν εμείς κάναμε την έρευνά μας και ανακαλύψαμε τι επιτρέπεται και τη απαγορεύεται να τρώνε οι νεότεροι διάδοχοι του θρόνου.

Μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν να θηλάζουν

Η βασιλική οικογένεια ήταν αντίθετη με το θηλασμό μέχρι τον 20ο αιώνα. Για την ακρίβεια, πίστευαν πως ήταν απρεπές και επικίνδυνο και έτσι ζητούσαν από άλλες γυναίκες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Μόνο αφού ανέβηκε η βασίλισσα Ελισάβετ στο θρόνο άλλαξε αυτή η νοοτροπία, πιθανόν επειδή τα ΜΜΕ πίεζαν τη βασιλική οικογένεια να δείχνει πιο προσιτή στο λαό.

Δεν τρώνε σκόρδο

Σύμφωνα με τον Guardian, οι γυναίκες που θήλαζαν τα βασιλικά μωρά απαγορευόταν να καταναλώσουν σκόρδο, καθώς αυτό επηρέαζε τη γεύση του γάλακτος. Στον ίδιο κανόνα πιθανότατα υπακούν και οι Δούκισσες σήμερα, αφού η Βασίλισσα είναι τόσο αντίθετη με την κατανάλωση σκόρδου.

…ούτε μπαχαρικά

Οι γυναίκες που θηλάζουν απαγορεύεται επίσης να βάζουν καρυκεύματα στα φαγητά τους.

Τα φρούτα γίνονται πουρές

Αφού τα φρούτα μαγειρευτούν στον ατμό, στη συνέχεια γίνονται πουρές με το χέρι, ώστε να μπορούν να τα φάνε τα μωρά.

Απαγορεύεται να φάνε συσκευασμένες βρεφικές τροφές

Όπως αποκάλυψε ο πρώην βασιλικός σεφ, ποτέ δεν είναι συσκευασμένη βρεφική τροφή στο παλάτι, όσο καιρό δούλευε εκεί. Από τους 20 υπαλλήλους στη βασιλική κουζίνα, τουλάχιστον οι 2 ασχολούνταν αποκλειστικά με τη διατροφή του εκάστοτε μωρού. «Ο ένας σεφ στην κουζίνα του παλατιού θα έκανε πουρέ το κοτόπουλο, το αρνί και το χοιρινό και ο άλλος θα έκανε το ίδιο με μαγειρεμένα λαχανικά, όπως αρακάς, καρότα και κουνουπίδι», λέει.

Οι βασιλικές νταντάδες αποφασίζουν τι θα φάνε τα μωρά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακούγεται πολύ παράξενο, αλλά είναι αλήθεια! Οι βασιλικές νταντάδες συνήθως ασχολούνται περισσότερο με τη διατροφή των μωρών απ’ ό,τι οι ίδιοι οι γονείς τους. «Οι νταντάδες φρόντιζαν να καταναλώνουν ισορροπημένα γεύματα, που να περιέχουν πολλά υγιεινά λαχανικά», λέει ο πρώην σεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.