ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διακοπή ρεύματος: Δείτε πόση ώρα αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο και τον καταψύκτη

Διακοπή ρεύματος: Δείτε πόση ώρα αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο και τον καταψύκτη

Σε μια διακοπή ρεύματος το πρώτο που σκεφτόμαστε, είναι για το πόση ώρα μπορούν να αντέξουν τα τρόφιμα στο ψυγείο και στον καταψύκτη.

Στο ψυγείο: Πόσο καιρό θα παραμείνουν τα τρόφιμα ασφαλή χωρίς ρεύμα;

• Όλα τα τρόφιμα: τουλάχιστον 4 ώρες, αν το ψυγείο δεν έχει ανοιχτεί.

• Πέτα στα σκουπίδια μετά από 4 ώρες χωρίς ρεύμα: Κρέας, πουλερικά, ψάρι, γάλα, αυγά, μαγειρεμένα τρόφιμα, μαλακά τυριά, σαλάτες και άλλα αναλώσιμα τρόφιμα.

• Επίσης, ασφαλή τρόφιμα μετά από 4 ώρες είναι: Κέτσαπ, μουστάρδα, ελιές, μαρμελάδες, ζελέδες, ελιές, σάλτσα μπάρμπεκιου, σάλτσα σόγιας, ψωμί, ρολά, κουλούρια, κέικ (χωρίς κρέμα ή κρέμα) κομμένα) φρούτα και λαχανικά.

Βασικό είναι να κρατήσεις την πόρτα του ψυγείου κλειστή όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις τη κρύα θερμοκρασία.

Ποτέ μην δοκιμάσεις τρόφιμα για να βεβαιωθείς για την ασφάλειά τους. Δεν μπορείς να βασιστείς στην εμφάνιση ή τη μυρωδιά για να διαπιστώσεις εάν τα τρόφιμα είναι ασφαλή.

Στην κατάψυξη: Πόσο καιρό θα παραμείνουν τα τρόφιμα ασφαλή χωρίς ρεύμα;

• Περίπου 48 ώρες, εάν η κατάψυξη είναι γεμάτη.

• Περίπου 24 ώρες, εάν η κατάψυξη είναι μισογεμάτη.

Κράτησε τη πόρτα του καταψύκτη κλειστή όσο το δυνατόν περισσότερο για να διατηρήσεις την κρύα θερμοκρασία του.

Πώς μπορείς να πεις εάν τα τρόφιμα στην κατάψυξη είναι ακόμα ασφαλή;

Αν το φαγητό εξακολουθεί να περιέχει κρυστάλλους πάγου ή είναι στους 4,5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα, το φαγητό είναι ασφαλές. Διαφορετικά, πρέπει να το πετάξεις στα σκουπίδια.

Ποτέ μην δοκιμάζεις τα τρόφιμα για να σιγουρευτείς για την ασφάλειά τους – τα τρόφιμα που φαίνονται και μυρίζουν τελείως καλά υπάρχει περίπτωση να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Μπορείς να ξεπαγώσεις με ασφάλεια τα τρόφιμα που έχουν αρχίσει να ξεπαγώνουν;

Ναι – αλλά μόνο εάν εξακολουθούν να περιέχουν κρυστάλλους πάγου ή είναι στους 4,5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, πέταξε τα τρόφιμα στα σκουπίδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.