ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό πρέπει να το ξέρετε: Να τι συμβαίνει όταν πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας

Αν πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας, τότε το θέμα σας ενδιαφέρει

Αυτό πρέπει να το ξέρετε: Να τι συμβαίνει όταν πατάτε αναβολή στο ξυπνητήρι σας

Μια συνήθεια που την έχουν 9 στους 10, μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τον οργανισμό μας. Όταν χτυπάει το πρωί το ξυπνητήρι το πρωί και εμείς πατάμε αναβολή, για να κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου, τότε δημιουργούμε σύγχυση στον εγκέφαλό μας και στο σώμα μας γενικά.

Ιατροί από την κλινική Sleep Clinic Services μας συστήνει να αποφεύγουμε να συνεχίζουμε τον ύπνο για λίγα λεπτά ακόμα αφού έχει χτυπήσει το ξυπνητήρι γιατί έτσι θα οδηγηθούμε σε παρατεταμένες περιόδου αδράνειας ύπνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ύπνου κάθε φορά που πέφτουμε για ύπνο περνάμε από 4 φάσεις. Η κάθε φάση διαρκεί εώς 90 λεπτά. Οι δύο τελευταίες ώρες του ύπνου μας είναι οι πιο σημαντικές καθώς ο εγκέφαλος μας προετοιμάζεται για ένα ομαλο ξύπνημα.

Κάθε φορά που πατάμε αναβολή στο ξυπνητήρι και ξανακοιμόμαστε ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει σε δέκα λεπτά να ολοκληρώσει τη διαδικασία και έτσι δημιουργείται σύγχυση στον εγκέφαλό μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διάσπαση προσοχής, συναισθηματικές μεταπτώσεις, υπνηλία και κόπωση είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που θα εμφανίσουμε αν συνηθίζουμε αυτή τη πρακτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.