ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διακοπές: Οικονομικές προτάσεις και λύσεις 

Προβληματισμό αποτελούν για πολλούς οι φετινές διακοπές λόγω του μεγάλου κύματος ακρίβειας

Διακοπές: Οικονομικές προτάσεις και λύσεις 

Οι διακοπές είναι για όλους μας χαλάρωση και ευχάριστες στιγμές. Το οικονομικό προκαλεί πονοκέφαλο, ωστόσο υπάρχουν λύσεις που μπορείτε να αποφύγετε τα υπέρογκα έξοδα και να τις απολαύσετε χωρίς περιορισμούς. Κάμπινγκ, εξοπλισμός από το σπίτι και επιλογές προορισμών που δεν είναι μόνο πανάκριβα νησιά.

Κάμπινγκ

Τα κάμπινγκ στα ελληνικά νησιά, ύστερα από πολλά χρόνια, είναι υπερπλήρη αυτό το καλοκαίρι.

Μια πρόταση με πλεονεκτήματα και χαμηλό κόστος. Σίγουρα χρειάζεστε κάποιον εξοπλισμό, αλλά ρωτώντας γνωστούς και φίλους μπορείτε σίγουρα να βολευτείτε με μια δανεική σκηνή και κάποια έξτρα αξεσουάρ.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2013 από το Πανεπιστήμιο του Colorado, όσο πιο πολύ εναρμονίζεστε με τον ήλιο τόσο πιο καλός είναι ο ύπνος για εσάς.

Δηλαδή το να ξυπνάτε από τις ακτίνες του ήλιου και να κοιμάστε υπό το φως του φεγγαριού είναι ό,τι πιο φυσικό μπορείτε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε έναν καλό ρυθμό ύπνου. Και αυτό μπορεί να το πετύχει κάποιος στο κάμπινγκ.

Όσο για τις τιμές, είναι τουλάχιστον 35 με 40% χαμηλότερες από το φθηνότερο δωμάτιο.

Ομπρέλα να πάρετε

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μειωθεί το κόστος των διακοπών στα νησιά.

Τα νησιά βουλιάζουν από κόσμο, αλλά οι ξαπλώστρες μένουν άδειες. Είναι προτιμότερο να φέρετε μαζί σας μια ομπρέλα, αλλά όχι από τις «χάρτινες» των τοπικών σούπερ μάρκετ, γιατί δύσκολα… ανθίστανται στους νησιωτικούς βοριάδες – προτιμήστε να φέρετε τη «σταθερή» σας ομπρέλα, έστω κι αν σας φαίνεται περιττό βάρος, καθώς την κρατάτε παραμάσχαλα μαζί με τις αποσκευές σας κατά την αναχώρηση από το σπίτι.

Δωμάτιο με κουζινάκι

Αν έχετε προνοήσει να κλείσετε δωμάτιο με κουζινάκι, έχετε άλλο ένα «όπλο» ενάντια στα έξοδα. Για αυτό και αυτά τα δωμάτια γίνονται ανάρπαστα. Ετοιμάστε σπιτικά γεύματα με υλικά από το τοπικό σούπερ μάρκετ ή κρεοπωλείο ή μανάβικο και απολαύστε το γεύμα στο μπαλκόνι σας. Είναι πιθανό να έχει πολύ καλύτερη θέα από αρκετά ταβερνάκια στο νησί.

Επισκεφθείτε το τοπικό σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ή δεύτερη μέρα στο νησί και προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα που θα καλύψουν τις ανάγκες σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας, όπως καφές και ζάχαρη για το πρωί, φρούτα για την παραλία, αρκετά μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, μπίρες κ.λπ.

Σαν σε νησί

Ένας άλλος τρόπος να αποφύγουμε τα πλοία είναι οι προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα που θυμίζουν νησιά.

Όποιος μένει ή έχει καταγωγή από την Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική ή τις περιοχές της Ηπείρου με θάλασσα, είναι ήδη εξοικειωμένος με τις μαγικές ακτές που δεν βρίσκονται σε νησιά.

Για παράδειγμα σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται η ατελείωτη παραλία Καλογριά με άμμο και ρηχά νερά. Είναι το μέρος για όλες τις ηλικίες και τα γούστα.

Με τις καντίνες, τα μπιτς μπαρ και τους αμμόλοφους, δίπλα από το όμορφο δάσος της Στροφυλιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά υπάρχουν αντίστοιχες περιοχές σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Ενδεικτικά οι Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, η Μπέλα Βράκα στη Θεσπρωτία, ο Μυλοπόταμος στο Πήλιο, το Σαρακήνικο στην Πάργα και τόσες άλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.