ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επτά πράγματα που κανένας άνδρας δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ

Ούτε στον ίδιο τους τον εαυτό!

Επτά πράγματα που κανένας άνδρας δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ

Οι άνδρες είναι τα όντα της φύσης που θεωρούνται προστάτες και όλες οι γυναίκες στηρίζονται πάνω τους για να κάνουν διάφορα πράγματα.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι άνθρωποι και πως δεν έχουν δικαίωμα να νιώθουν πιεσμένοι.

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους δεν εκφράζουν πολλές φορές πράγματα που σκέφτονται είναι διότι δε θέλουν να δείξουν πως έχουν μια πιο ευαίσθητη πλευρά.

Επίσης, θέλουν να γλιτώσουν από τη γκρίνια για την οποία είναι γνωστές αρκετές γυναίκες.

Είναι όμως κάποια πράγματα, πέρα από τις γυναίκες, που ένας άντρας δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ για τον εαυτό του. Ό,τι και αν γίνει δεν πρόκειται να το δεχτεί. Και είναι πολλά αυτά που δεν μπορεί να παραδεχτεί ένα άντρας. Όλα είναι θέματα ψυχολογικά και όλα είναι θέματα σοβαρά για την ψυχική του υγεία.

Πολλές μικρές σκέψεις τριγυρνούν καθημερινά στο μυαλό. Που μπορεί να είναι μικρές, ωστόσο αφορούν μεγάλα ζητήματα. Που κανένας δεν μπορεί να τις υποψιαστεί όταν ανεβάζεις φωτογραφίες στο Instagram ή ποστάρεις χαζομάρες στο Facebook.

Όμως ακόμη και αυτοί που δεν ξημεροβραδιάζονται στα social media, κάνουν ερωτήσεις καθημερινά στον δικό τους εαυτό για να αντιληφθούν πόσο πραγματικά ικανοποιημένοι είναι από αυτόν.

Και η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά. Οι ακόλουθες διαπιστεύσεις, είναι μερικές από τις κυριότερες που μας κάνουν να χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας.

Που μας κρατούν πίσω. Που μας εμποδίζουν να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Και που κάθε άντρας οφείλει να παραδεχτεί, ώστε να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει με επιτυχία. Και να προχωρήσει.

Δεν έχουμε κάνει πολλά ταξίδια. Ή τουλάχιστον δεν έχουμε ζήσει όλα όσα θα έπρεπε να μας δώσει ένα ταξίδι.

Από το «Στο Δρόμο« του Kerouac μέχρι το «Ταξίδι με τον Τσάρλι» του Steinbeck, διηγήματα σαν αυτά είχαν ως στόχο να δώσουν εικόνες αλλά, κυρίως, εμπειρίες. Και φτάνει μία στιγμή που συνειδητοποιείς ότι κάθε καλοκαίρι -ή έστω χειμώνα- βρίσκεσαι στα ίδια μέρη.

Ή τουλάχιστον σε πανομοιότυπα μέρη. Επιστρέφεις και δεν έχεις τίποτε άλλο να διηγηθείς από τους καφέδες, τα μπαρ, τις ταβέρνες και τις γραφικές φωτογραφίες που τράβηξες.

Η πιο πιθανή επεξήγηση, δεν είναι πως κάτι πάει στραβά παθολογικά. Το πρόβλημα βρίσκεται στο κεφάλι – το πάνω.

Το άγχος και οι σκέψεις καταστρέφουν όχι μόνο την ψυχολογία σου, αλλά και την στύση σου.

Τα καλά νέα, είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν ώστε να γίνεις καλύτερος στο κρεβάτι. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσεις το άγχος να σκοτώσει την σχέση σου με το σεξ. Με λίγη προσπάθεια θα μάθεις να περνάς ακόμα καλύτερα.

Είναι ένα συναίσθημα που δεν είναι περίεργο.Με ψυχολογικούς όρους μπορούμε να το πούμε και FOMO. Φοβάσαι ότι η ζωή περνάει και εσύ χάνεις πράγματα. Ή ότι γίνεται ένα μεγάλο πάρτι δίπλα σου και εσύ δεν είσαι καλεσμένος.

Ή ότι απλά το σενάριο της ζωής σου δεν είναι και από τα πιο καλογραμμένα. Καταστάσεις σαν αυτές απαιτούν δράση.

Δεν σ’ αρέσει η δουλειά σου; Ξεκίνα να ψάχνεις άλλη ή φτιάξε το εργασιακό περιβάλλον σε όσα σημεία μπορείς. Μιζεριάζεις με το κορίτσι; Χώρισε. Ναι δεν εύκολο αλλά δεν θα προκαλέσει και το τέλους του κόσμου. Θες να χάσεις κιλά; Μπες σε γραμμή για το καλό της υγείας σου.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του μέσου άντρα, που αρνείται να το παραδεχτεί ακόμη και όταν όλα τα σημάδια οδηγούν προς τα εκεί.

Γιατί η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να ξεχωρίσεις, να συγκινήσεις, να γοητεύσεις στις συνεντεύξεις και να ρίχνεις κάθε γυναίκα με τα λεγόμενά σου, πρέπει να είσαι και ενδιαφέρων τύπος. Σαν αυτούς που βλέπεις στις χολιγουντιανές ταινίες και ζηλεύεις.

Το σοβαρό της υπόθεσης ωστόσο, είναι τι πραγματικά μπορείς να κάνεις έτσι ώστε ν’ αλλάξεις αυτή την εικόνα. Γιατί για να γίνει ένας άνθρωπος ενδιαφέρων, απαιτείται -πάνω απ’ όλα- να έχει ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι όπου ένας άντρας νιώθει μόνος του. Ίσως η πιο ακριβής αιτία, να είναι η απώλεια της πραγματικής συντροφικότητας. Υπάρχουν άντρες που έχουν πολλούς φίλους αλλά κανέναν ουσιαστικό.

Που βγαίνουν με πολλές γυναίκες αλλά δεν έχουν μοιραστεί τίποτα με καμία. Αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να διαπιστώσεις τους λόγους που είσαι μόνος. Ίσως να πιστεύεις πως σε απογοητεύουν οι άνθρωποι, αλλά θα δεις πως αυτό που στην ουσία σε απογοητεύει είναι οι επιλογές σου.

Η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει. Και μία από αυτές είναι πως κάποιοι από το περιβάλλον μας -όπως ο κολλητός μας- τα κατάφερε καλύτερα από εμάς. Καλύτερη δουλειά, καλύτερα λεφτά, ωραιότερη γυναίκα.

Η ζήλια δεν πρόκειται να σε οδηγήσει πουθενά. Δεν θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο παρά μόνο χειρότερο φίλο. Επίσης δεν πρόκειται να σε κάνει πλούσιο ή να σου βρει γκόμενα. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να μάθεις από τον φίλο σου. Σε ποια σημεία υστερούσε και πως βελτιώθηκε.

Πώς αντιμετώπισε τα προβλήματα και τις ανασφάλειες του και πως κατάφερε να φτάσει εκεί που είναι σήμερα.

Η πιο πιθανή επεξήγηση, δεν είναι πως κάτι πάει στραβά παθολογικά. Το πρόβλημα βρίσκεται στο κεφάλι – το πάνω.

Το άγχος και οι σκέψεις καταστρέφουν όχι μόνο την ψυχολογία σου, αλλά και την στύση σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα καλά νέα, είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούν να σε οδηγήσουν ώστε να γίνεις καλύτερος στο κρεβάτι. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσεις το άγχος να σκοτώσει την σχέση σου με το σεξ. Με λίγη προσπάθεια θα μάθεις να περνάς ακόμα καλύτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.