Ένα βίντεο που θα σας «τυφλώσει»

Οι οφθαλμαπάτες στα social media έχουν πάντα την τιμητική τους. Μια νέα οφθαλμαπάτη στο TikTok, έγινε σχεδόν αμέσως viral, με τον χρήστη που ανέβασε το βίντεο να λέει πως αν παρατηρήσετε την εικόνα, μετά από λίγο δεν θα μπορείτε να διακρίνετε τα χρώματα.

Ο TikToker seandoesmagic, σύμφωνα με την New York Post, ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του, το οποίο δείχνει ένα τετράγωνο το οποίο αποτελείται από τέσσερα χρώματα. Μπλε, πράσινο, κόκκινο και κίτρινο.

Όπως λέει ο ίδιος, αν κοιτάξετε για 50 δευτερόλεπτα ο τετράγωνο στο κέντρο του και όχι γύρω γύρω, τότε μετά από λίγο θα πάθετε «αχρωματοψία», και η εικόνα θα θολώσει.

Δηλαδή θα την δείτε να γίνεται για λίγο ασπρόμαυρη και ύστερα να επιστρέφει στο κανονικό. «Κοιτάξτε το κέντρο της εικόνας χωρίς να ανοιγοκλείνουν συνέχεια τα μάτια», αναφέρει ο TikToker στο βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατ. προβολές και σημειώνει πως «πρέπει να συνεχίσετε να εστιάζετε στην εικόνα και μετά τα χρώματα θα αλλάξουν».

@seandoesmagic

the colorblind magic optical illusion 🤭 #magictrick #opticalillusion #color

♬ original sound – Seany

Τα σχόλια όπως ήταν φυσικό ήταν ουκ ολίγα. Κάποιοι είπαν πως έπεσαν θύματα μιας νέας οφθαλμαπάτης που έγινε viral, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν πως είδαν να αλλάζουν χρώματα σε παστέλ αποχρώσεις και όχε σε ασπρόμαυρες, όπως τους είχε προειδοποιήσει ο seandoesmagic.

Για να έρθουμε και στο προκείμενο. Εσείς τι βλέπετε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!