ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Σακίρα κυκλοφόρησε νέο τραγούδι – Η αφιέρωση στα παιδιά της και οι «σπόντες» στον Ζεράρ Πικέ (βίντεο)

Η Σακιρά τραγουδά για την παντοτινή αγάπη μίας μητέρας για τα παιδιά της

Η Σακίρα κυκλοφόρησε νέο τραγούδι – Η αφιέρωση στα παιδιά της και οι «σπόντες» στον Ζεράρ Πικέ (βίντεο)

Οι πλήρεις στίχοι του νέου τραγουδιού της Σακίρα «Acrostico», το οποίο κυκλοφόρησε την Πέμπτη, είναι αφιερωμένο στους γιους της και παράλληλα εκτοξεύει «αιχμές» κατά του Πικέ.

Από τότε που έγινε γνωστό ότι η Σακίρα επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι, οι θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο ανυπομονούσαν να ακούσουν τους στίχους και να μάθουν αν χρησιμοποίησε το τραγούδι για να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τον πρώην σύντροφό της Ζεράρ Πικέ.

Ο τίτλος του τραγουδιού, «Acrostico» σημαίνει ακροστιχίδα. Η ακροστιχίδα είναι μια ποιητική σύνθεση στην οποία τα αρχικά, μεσαία ή τελευταία γράμματα κάθε στίχου όταν διαβάζονται κάθετα σχηματίζουν μια λέξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι φαν να διακρίνουν ένα διπλό νόημα στον τίτλο που πυροδοτεί εικασίες.

Ωστόσο, αυτή τη φορά βγήκε η συναισθηματική πλευρά της Σακίρα, καθώς αφιέρωσε το τραγούδι στα παιδιά της, Milan (Μίλαν) και Sasha (Σάσα).

Το πρώτο γράμμα κάθε στίχου της πρώτης στροφής, διαβασμένο κάθετα από πάνω προς τα κάτω σχηματίζει το όνομα του «Milan» και στη μέση του τραγουδιού το ίδιο συμβαίνει με το άλλο της παιδί, τη «Sasha».

Και αν στο τραγούδι της με τον Bizarrap, «Music Sessions #53», οι στίχοι του τραγουδιού περιστρέφονταν γύρω από τον οδυνηρό χωρισμό με τον Πικέ, στα δύο λεπτά και 51 δευτερόλεπτα του «Acrostico» η Σακίρα εκφράζει την αγάπη μιας μητέρας για τα παιδιά της.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν και αυτή τη φορά δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές ή ονόματα, η Κολομβιανή τραγουδίστρια κάνει υπαινιγμούς για την προηγούμενη σχέση της με τον πρώην ποδοσφαιριστή.

Αυτό είναι ήδη εμφανές στον πρώτο στίχο του τραγουδιού: «Μου έμαθες ότι η αγάπη δεν είναι απάτη και ότι όταν είναι αληθινή δεν τελειώνει».Ο δεύτερος στίχος είναι μια εξομολ όγηση των κακών στιγμών που πέρασε η Κολομβιανή τραγουδίστρια τους τελευταίους μήνες: «Προσπάθησα να σε εμποδίσω να με δεις να κλαίω, δεν ήθελα να δεις την ευθραυστότητά μου».

Υπάρχει και ένα άλλο σημείο του τραγουδιού στο οποίο θυμάται τη σχέση του παρελθόντος με τον πατέρα του Milan και της Sasha και δείχνει επίσης την πιο σκληρή και ειλικρινή πλευρά της: «Μόνο ένα πιάτο έσπασε, όχι όλα τα σερβίτσια και παρόλο που δεν ξέρω πώς να γυρίσω το άλλο μάγουλο. Το να μάθεις να συγχωρείς είναι σοφό, μόνο αγάπη βγαίνει από αυτά τα χείλη».

Αλλά η πιο εμφανής αιχμή στον Πικέ βρίσκεται στους τελευταίους στίχους: «Αν τα πράγματα καταστραφούν, δεν πετιούνται, επισκευάζονται, τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και αντιμετωπίζονται. Πρέπει να γελάς με τη ζωή, ακόμα κι αν οι πληγές πονάνε».

Οι πλήρεις στίχοι του «Acrostico»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μου έμαθες ότι η αγάπη δεν είναι απάτη, και ότι όταν είναι αληθινή δεν τελειώνει
Προσπάθησα να μην σε αφήσω να με δεις να κλαίω, να μην σε αφήσω να δεις την ευθραυστότητά μου, αλλά
Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα ονειρευόμαστε
Μερικές φορές τρέχουμε, αλλά δεν φτάνουμε
Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι θα είμαι εδώ
Μίλα μου και θα σε ακούσω
Και ακόμα κι αν η ζωή μου φερόταν έτσι
Θα είμαι δυνατή μόνο για σένα
Το μόνο που θέλω είναι η ευτυχία σου
Και να είμαι μαζί σου
Το χαμόγελό σου είναι η αδυναμία μου
Η αγάπη μου για σένα
χρησιμεύει σαν αναισθητικό στον πόνο
Με κάνει να νιώθω καλύτερα
Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς
Ήρθες για να ολοκληρώσεις αυτό που είμαι
Μόνο ένα πιάτο έσπασε, όχι όλα τα σκεύη,
Και παρόλο που δεν ξέρω πώς να γυρίσω το άλλο μάγουλο
Το να μάθω να συγχωρώ είναι σοφό,
Μόνο η αγάπη βγαίνει από αυτά τα χείλη
Αν τα πράγματα καταστραφούν, δεν πετιούνται, επισκευάζονται,
Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται και αντιμετωπίζονται
Πρέπει να γελάς με τη ζωή
Ακόμα κι αν οι πληγές πονάνε
Αν πρέπει να δώσεις όλη σου την καρδιά
Ακόμα κι αν σε πληγώνουν χωρίς λόγο
Το μόνο που θέλω είναι η ευτυχία σου
Και να είμαι μαζί σου
Το χαμόγελό σου είναι η αδυναμία μου
Η αγάπη μου για σένα
χρησιμεύει σαν αναισθητικό στον πόνο
Με κάνει να νιώθω καλύτερα
Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς
Ήρθες για να ολοκληρώσεις αυτό που είμαι
χρησιμεύει ως αναισθητικό στον πόνο
Με κάνει να νιώθω καλύτερα
Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς
Ήρθες για να ολοκληρώσεις αυτό που είμαι Με κάνει να νιώθω καλύτερα
Είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς
Ήρθες να ολοκληρώσεις αυτό που είμαι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.