ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο 25χρονος Alexandr Wang είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη

Διάνοια

Ο 25χρονος Alexandr Wang είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη

Ο Alexandr Wang ήταν τόσο καλός στα μαθηματικά απ’ όταν ήταν μικρό παιδάκι, ώστε έπαιρνε μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς μαθηματικών και προγραμματισμού στις ΗΠΑ. Στα 25 του χρόνια, είναι ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου και η εταιρεία του χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει πόση ζημιά κάνουν οι ρωσικές βόμβες στην Ουκρανία.

Η Scale AI, η εταιρεία του Wang που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και μετρά έξι χρόνια ζωής, έχει ήδη κλείσει τρία συμβόλαια αξίας 110 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνολογία της Scale AI λειτουργεί πολύ γρηγορότερα από τον άνθρωπο στην ανάλυση δορυφορικών εικόνων και έχει και άλλες χρήσεις πέραν του στρατού. Σύμφωνα με το Forbes, πάνω από 300 εταιρείες, όπως οι Flexport και General Motors, χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να πάρουν πληροφορίες από data όπως για παράδειγμα από αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ή από εκατομμύρια έγγραφα.

«Κάθε κλάδος έχει στα χέρια του τεράστιες ποσότητες data. Ο στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων αυτών και να δώσουν ώθηση στις επιχειρήσεις τους με την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Wang στο Forbes.

Γιος δύο φυσικών που δούλευαν σε projects για όπλα του αμερικανικού στρατού, ίδρυσε την εταιρεία του όταν ήταν 19 ετών. «Είπα στους γονείς μου ότι θα ήταν κάτι που θα έκανα για το καλοκαίρι», εξηγεί, καθώς τότε σπούδαζε στο MIT. «Προφανώς, ποτέ δεν επέστρεψα στο πανεπιστήμιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπειτα από έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 325 εκατ. δολαρίων, η Scale AI αποτιμάται στα 7,3 δισ. δολάρια. Ο Wang, που διατηρεί το 15% της εταιρείας, έχει περιουσία 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.