ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δέκα μικρά ελληνικά νησιά που αποτελούν τον κατάλληλο προορισμό για φέτος

Δέκα μικρά ελληνικά νησιά που αποτελούν τον κατάλληλο προορισμό για φέτος

Αυτά είναι τα 10 υπέροχα μικρά ελληνικά νησιά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος!

Εκτός, από ένα δώρο στον εαυτό σου, θα βοηθήσεις και στην τόνωση της οικονομίας τους!

Ψέριμος

Το νησί της κάπαρης και ένα από τα μικρότερα νησιά στα Δωδεκάνησα. Με εύκολη πρόσβαση από την Κάλυμνο, αυτό εδώ το νησί είναι ένα από αυτά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος! Αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, μηδενικές αποστάσεις και φιλοξενία που αξίζει την προσοχή μας!

Χάλκη

Μένουμε στα Δωδεκάνησα, γιατί υπάρχει λόγος και αυτός ο λόγος είναι η πανέμορφη Χάλκη. Το γραφικό της λιμάνι που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και η άπλετη φύση, σε συνδυασμό με τις γαλήνιες παραλίες της κάνουν τη Χάλκη έναν προορισμό βγαλμένο από τον παράδεισο.

Ηρακλειά

Το διαμαντάκι των μικρών Κυκλάδων που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστό. Με πλοίο απευθείας από τον Πειραιά ή με καραβάκι από τη Νάξο, η Ηρακλειά θα σου δώσει ένα από τα πιο γλυκά καλοκαίρια! Δυο τρεις παραλίες όλες και όλες, δέκα μαγαζάκια και ντόπιοι που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου! Προσοχή, όποιος πάει στην Ηρακλειά, δίνει όρκο ότι θα επιστρέφει κάθε χρόνο!

Ανάφη

Η θέα της θάλασσας από τα 582 μέτρα υψόμετρο θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι ο βασιλιάς του νησιού! Η Ανάφη με την αρχοντιά της θα σε παρασύρει σε ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έκανες ποτέ. Απόκρημνα τοπία, γαλάζιο και λευκό mood και γεύσεις απλές καθημερινές που φτιάχνονται με αγάπη. Αυτό είναι η πανέμορφη Ανάφη, και είναι ένα από τα νησιά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος!

Σίκινος

Κάθε φορά που το πλοίο φεύγει από το λιμάνι της Σικίνου, οι έφηβοι του νησιού βουτάνε στη φουσκωμένη θάλασσα με τις μπουρμπουλήθρες από την προπέλα του τεράστιου καραβιού. Αυτό το συναντάς μόνο εδώ, και είναι κάτι σαν έθιμο! Είναι και άλλα πράγματα που συναντάς μόνο εδώ: τα κρυστάλλινα νερά στην Αλοπρόνοια και η μοναδική θέα από την εκκλησία της Παντάνασσας. Χτισμένη από το 1787 μπες μέσα να δεις και το επιχρυσωμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο!

Κάρπαθος

Μπορεί η Κάρπαθος να μην είναι τόσο μικρό νησί όσο τα παραπάνω μιας και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων, όμως δεν τη συναντάς συχνά στις ταξιδιωτικές bucket lists! Αυτό ας αλλάξει από φέτος, μιας και μιλάμε για ένα πανέμορφο νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα! Με μια τοπική κουζίνα γεμάτη χορταστικές μπουκιές η Κάρπαθος σε καλεί να περπατήσεις τα μονοπάτια της που θα σε γεμίσουν οξυγόνο και όρεξη για ζωή!

Κίμωλος

Χρόνια τώρα της κλέβει τη δόξα η Μήλος, όμως όσοι έχουν πάει στην Κίμωλο ξέρουν! Ξέρουν ότι εδώ οι παραλίες είναι εξωπραγματικές. Ξέρουν ότι οι γεύσεις είναι αυθεντικές και ξέρουν ότι η φιλοξενία είναι στα καλύτερά της. Η μικρούλα Κίμωλος, είναι τόσο μεγάλη τελικά και αυτό θα το ανακαλύψεις αν κάνεις το ταξίδι μέχρι εκεί! Μην παραλείψεις να κάνεις πεζοπορία στο Σκιάδι. Είναι ο τεράστιος βράχος σε σχήμα μανιταριού, που είναι και το σήμα κατατεθέν του νησιού!

Ψαρά

Το μικρό νησάκι απέναντι από τη Χίο που σπάνια ακούς ότι κάποιος πήγε τις διακοπές του εκεί. Ε λοιπόν, αυτός ο κάποιος γίνε εσύ, μιας και υπάρχουν και εδώ αρκετοί λόγοι για να επισκεφθείς αυτόν τον μικρό παράδεισο του Αιγαίου! Εδώ θα βρεις περίπου 40 παραλίες με άμμο ή βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά, θα βρεις ιστορικές βυζαντινές εκκλησίες και μονοπάτια για περπάτημα στη φύση! Σε πείσαμε;

Αγαθονήσι

Μια μικρή κουκίδα παραδείσου στα Δωδεκάνησα είναι αυτός εδώ ο τόπος! Οι επιλογές εδώ είναι λίγες και καλές. 2-3 σημεία για μπάνιο, λίγα παραπάνω για καλό ποιοτικό φαγητό και άνθρωποι που χαίρονται να σου λένε την ιστορία τους! Το Αγαθονήσι αξίζει να είναι ένα από τα μέρη που θα πας για διακοπές φέτος (και του χρόνου).

Θηρασιά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια μικρή Σαντορίνη, χωρίς τη φασαρία της Σαντορίνης! Το ηφαιστειακό τοπίο και η άγρια ομορφιά είναι έντονα και σε αυτό το νησί που πολλοί το χαρακτηρίζουν σαν τη Σαντορίνη μιας άλλης εποχής. Εδώ οι ελάχιστες επιλογές για διαμονή και φαγητό είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσουν ικανοποιημένο. Δοκίμασε έστω μια μονοήμερη, την επόμενη φορά που θα είσαι απέναντι στο Αμμούδι και δε θα χάσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.