ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτοί είναι πέντε οικογενειακοί προορισμοί για ατελείωτο παιχνίδι με τα παιδιά σας και δραστηριότητες στη φύση

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα υπάρχουν προορισμοί για να αποδράσετε οικογενειακώς όπου τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να παίξουν

Αυτοί είναι πέντε οικογενειακοί προορισμοί για ατελείωτο παιχνίδι με τα παιδιά σας και δραστηριότητες στη φύση

Οι αποδράσεις με όλη την οικογένεια και με μικρά παιδιά πρέπει να συνδυάζουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μέρη για ελεύθερο παιχνίδι προκειμένου οι οικογένειες να περάσουν όμορφα και να ευχαριστηθούν στο έπακρο τη φύση.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα υπάρχουν προορισμοί για να αποδράσετε οικογενειακώς όπου τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να παίξουν, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε εναλλακτικές δραστηριότητες και φυσικά να κάνετε στάση για φαγητό και να ανακαλύψετε γραφικά χωριά.

Βρήκαμε προορισμούς για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με την οικογένεια σας και στο πρόγραμμα να έχετε βόλτες στη φύση, ελεύθερο παιχνίδι, αλλά και κινηματογραφικές προβολές και εργαστήρια ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Βαμβακού

Η Βαμβακού, ένα μικρό χωριό του Πάρνωνα, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να προσελκύσει επισκέπτες μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται έπειτα από πρωτοβουλία πέντε νέων ατόμων, οι οποίοι ήθελαν να αναβιώσουν το χωριό των προγόνων τους, αντί να το βλέπουν να παρακμάζει.

Η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες, καθώς κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχουν ενδιαφέρουσες δράσεις και δραστηριότητες, ανάλογα την εποχή, για να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας και να χαλαρώσετε στη φύση.

Αναβίωση εθίμων, πεζοπορίες, εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές, αλλά και ελεύθερο παιχνίδι είναι μόνο μερικά από όσα προσφέρει το ορεινό χωριό της Λακωνίας. Μπείτε στη σελίδα του χωριού Βαμβακού και δείτε αναλυτικά τις δράσεις που τρέχουν προκειμένου να προγραμματίσετε την απόδραση σας σε ένα όμορφο τόπο.

Ορεινή Κορινθία- Λίμνη Δόξα

Σε δύο ώρες περίπου από την Αθήνα βρίσκεται η λίμνη Δόξα, μια τεχνητή λίμνη που από κοντά είναι το ίδιο εντυπωσιακή όπως ακριβώς φαίνεται στις φωτογραφίες. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη, σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, στη περιοχή Φενεού Κορινθίας.

Γύρω από τη λίμνη Δόξα τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν βόλτες με το ποδήλατο και να κάνετε διάλειμμα για ένα πικ-νικ μέσα σε ένα πραγματικά αλπικό σκηνικό. Με σύμμαχο τον καιρό μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια ποδηλατάδα.

Είτε πάτε μονοήμερη, είτε για ένα Σαββατοκύριακο, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία σε κοντινά χωριά της ορεινής Κορινθίας, το μέρος είναι ασύλληπτο ομορφιάς και οι οικογένειες με μικρά παιδιά θα αποζημιωθούν με το παιχνίδι μέσα στη φύση.

Λιβαδειά

Η Λιβαδειά μπορεί να μην είναι από τις πόλεις που φέρνετε αμέσως στο μυαλό σας όταν αναζητάτε έναν κοντινό προορισμό από την Αθήνα, ωστόσο κρύβει πανέμορφα μέρη για οικογενειακές αποδράσεις. Επιπλέον, η Λιβαδειά βρίσκεται μόνο 130 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και συνιστάται ακόμα και για μονοήμερες εξορμήσεις.

Μέσα στη πόλη υπάρχει ένα φανταστικό μέρος, ένας υδάτινος παράδεισος, η Κρύα, με τρεχούμενα νερά, αιωνόβια πλατάνια, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρουν δροσιά, και πέτρινα γεφυράκια. Σ’ αυτό το μέρος κάνετε τη βόλτα σας και φυσικά στάση για καφέ ή φαγητό με θέα το μοναδικό υδάτινο τοπίο.

Σε απόσταση μισή ώρα από τη Λιβαδειά βρίσκεται το πάρκο αναψυχής λίμνη Μουσών, ένας χώρος 40 στρεμμάτων μέσα στη φύση όπου τα παιδιά θα απολαύσουν ανενόχλητα το παιχνίδι τους. Εκτός από ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εναλλακτικές.

Καμπιά

Μιάμιση ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το χωριό Καμπιά, το ορεινότερο του Δήμου Δίρφυ πνιγμένο μέσα στο πράσινο. Στο χωριό δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, μόνο Aibnb σπίτια, αλλά αν θέλετε διανυκτέρευση επισκεφθείτε τη Στενή Ευβοίας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Στα Καμπιά θα κάνετε βόλτα μέσα στο χωριό, θα περπατήσετε στο αισθητικό δάσος, θα πάτε στο σημείο με τις γούρνες με τα νερά- εκεί που παλαιότερα οι γυναίκες έπλεναν τις φλοκάτες και τα ρούχα. Επιπλέον, από τα ωραιότερα σημεία του χωριού είναι το φαράγγι των Καμπιών, ενώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες διαδρομές για πεζοπορία με τα παιδιά μέσα στη φύση.

Παύλιανη

Τα τελευταία χρόνια η Παύλιανη από «κρυφός» προορισμός έχει γίνει ιδιαίτερα τουριστικός κι επισκέψιμος, λόγω του πάρκου αναψυχής που είναι ότι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά που επιθυμούν να περάσουν χρόνο μέσα στη φύση.

Κάθε Σαββατοκύριακο το χωριό πλημμυρίζει με επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας για να δουν και να περπατήσουν σ’ αυτό το πάρκο αναψυχής που φτιάχτηκε από τους κατοίκους αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή.

Παιχνίδια στη φύση, γεφύρια, πεζοπορίες και στάση στο χωριό για διαμονή και φαγητό είναι μόνο μερικά από όσα θα απολαύσετε στη Παύλιανη, ενώ αξίζει να ανααλύψετε και τα τριγύρω χωριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.